Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké zimní pneu na octavii II

Od: ivvs odpovědí: 14 změna:
Dobry den, vybiram pneu na octavii II a nemuzu se rozhodnout. Potrebuji zimni pneu co opravdu drzi na snehu, zatim me napada akorad FIRESTONE winterhawk 3 a NOKIAN a barum polaris 3 a mischelin alpin 5. Rozmer je 195/65 r15. Dekuji za vase nazory

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Barumky si škrtněte, to je poukázka na průšvih, jsou to mrchy klouzavý a ustřelují. Jinak je výběr vclku dobrý, špatný nejsou ani Kleber Krisalp. Samozřejmě výborný jsou GoodYear Ultra Grip Je to spíše o tom, kolik do gum hodláte nainvestovat

Ale houno , jezdi na nich 95% ceska. Kdysi se jezdilo jen na letnacich a tez se zilo. Je to o ridici a jeho mozku. Nekdo si koupi gumy za 20tisic a pak si mysli , ze v hustem snezeni a naledi muze jezdit jak za sucha...
ivvs

A co jeste Pirelli winter snowcontrol? Ted mam nabidku, jinak teda budu volit ty nokiany. Moc dekuji

Těch 95 % jezdících na Barumkách je samozřejmě hloupost. Nechcete mi doufám tvrdit, že všechny ostatní značky se vejdou do oněch chybějících 5%, že? Ostatně - když si koupíte novou Škodovku tak (div se světě) nemá obuty Barumy, ale Continentaly. Bohužel - typ EcoContact, což je stejná mrcha guma, jako právě ony Barumky. Sice skutečně dlouho vydrží, ale klouže na mokru. Holt jak je něco eko, euro, nebo bio, tak je po tom ho.no.

Nejsem snob, který musí mít gumy za 20 litrů - takové jsem v životě nekupoval. V zimě klidně jezdím na Vraníkách, ale na služebák si kupuju třeba ony Kleber Krisalp, které jsou levnější, než Barum.

Co se týče testů ADAC - ty jsou zešvindlovaný, to je stará písnička -

byznys.lidovky.cz/...

Já osobně dám na osobní zkušenost - při ročním nájezdu co jezdím, odepíšu gumy za rok, maximálně za dva. Takže to co píšu, není vycucané z prstu. Prostě gumy, které zklamou - třeba Barum, Matador a pod už nekoupím. Naopak třeba ultralevné Debica mě docela vyhovovaly, samozřejmě osvědčené GoodYear, Michelin a pod I třeba ony zmíněné Vraníky - prostě není to jen o penězích.

hodnocení

0x
Můj pohled na věc:
Při malém nájezdu km: bych volil Barumky, protože jsou u nás vyrobeny.
Při velkém nájezdu km: bych bral Micheliny, protože oproti zbytku je to trochu jiný level.
ivvs
hodnocení

Dekuji, poloha 650m nad morem, denne 34km. Klouzave silnice, prudsi kopce... Jezdim pomalu, jen nechci aby se mi to utrhlo. Predesle pneu na mensim aute DEBICA FRIGO 2- hruza.

Jen doplním, že Barumky nemusí být nutně vyrobeny v ČR, ale třeba i v Rumunsku nebo Turecku.

hodnocení

0x
Ber nokiany.

danys*
hodnocení

0x
Nokiany jsem mel na superbu a hrůza. Už nikdy vice. To jsou už lepší ty barumky

hodnocení

0x
Z vyberu bych sel do alpinu. Zalezi kolik za to chcete dat.

neo®
hodnocení

0x

Zdravím nedavno jsem využil rad tady

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dunlopy. Mám je na octávce, měl jsem je i na své první a jsem spokojený.

doplněno 25.09.16 19:07:

promon: -přesně Eco contact nebo tak nějak... guma totálně na *ovno.

ivvs
hodnocení

Zatim mi nejlepe vychazi ty nokiany WR D4. A o tech barumkach je pravda ze je ma kazdy...ale nikdo z nich nebydli v horskych oblastech. Vam vsem dekuji za nazory!

hodnocení

0x

michelin alpin - 1 *slunce**palec*

doplněno 25.09.16 20:22:

Je lepší do auta dát pneu o 2000,- dražší než kupovat jiné auto ... a řešit vrak :)

Ale co hlava neuřídí, pneu neubrzdí - bez ohledu na značku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]