Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem zajímavou nabídku na Smaxe z Belgie ze značkového bazaru Forda. Má nalítáno 150 tisíc. Chci se zeptat, zda mi zde můžou majitelé těchto aut napsat svoje zkušenosti s provozem, jak je auto a motorizace spolehlivá, zda s ním mají problémy a jaké, případně v jakých kilometrážích se "vysírají" určité součástky.
Prostě celkově, zda je to povedené auto a k doporučení, či problematické a je lepší se mu obloukem vyhnout.
S autem budeme jezdit převážně (90 %) město, chata (500 m po polní cestě), občas dálky. Motor nemá filtr pevných částic.
Děkuji za názory a rady.
0x
Bolavým místem je spojka a často vybitá baterie (hlavně kvůli topení elektrickým radiátorem, kdy se nedostatečně dobije baterie=časté při městských jízdách. Tajný tip: Necháte-li auto před jízdou auto 30sec zahřívat, dřív začne topit a tím pádem víc dobije baterii a obava z vybité baterie se tak nebude týkat Vás)
0x
Mám FORDa S-Maxe s motorem 2,0 TDCi o výkonu 115 kW a jsem s ním spokojen. Obsah motoru 1,8 l se mi zdá na tak velké auto málo.
Navíc si ověřte, zdali nebudete mít u nás problém s přihlášením, když auto nemá filtr pevných částic.
To spíš na tu vaši 2,0 TDCi si dejte pozor, tam je filtr vždy!
Jeden známý má Smaxe 2,0 TDCI, ale bez filtru pevných částic. Kupoval ho nový v ČR v roce 2010 jako jeden z posledních bez DPF. K nám se do těch motorů DPF dávalo prý až později.
Když jsem se s ním o tom bavil, tak říkal, že tato kombinace roku, motoru a absence DPF se ale těžko shání a auto musí být kupované nové v ČR. Na západě se DPF do motorů dával už dříve.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
čekejte prosím, probíhá přenos dat...