Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké máte zimní pneumatiky?

Od: rotorod® odpovědí: 28 změna:

dobrý den

budu shánět 4ks zimních pneumatik, jsem z Beskyd z oblasti kde je stabilně sníh na silnici. nemám 4x4.

Jaké používate pneumatiky Vy? Jste s nimi spokojeni? jak dlouho Vám drží, co vzorek? jaké jsou kvalitní nebo jakým se vyhnout? přemýšlim o SAVA nebo BARUM

děkuji předem všem za rady a pomoci, ale hlavně bych poprosil o komentáře těch co taky bydlí nebo minimálně jezdí pravidelně tam kde je sníh. Někdo kdo jezdí na zimních gumách po praze nebo brně mi asi nic moc nepomůže, páč u vás je 99,9% furt solená cesta

díky moc

doplněno 21.09.16 00:25:

koukal jsem na pneu vraník. ceny mají solidni za vraniky, doživotni zaruka... je něco proč by jste nešli do protektoru? proč ne? děkuju za nazory, fakt nevím

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
S protektorama vranik jsem jezdil a nemuzu proti nim nic rict. Vsude jsem vyjel , maji dobry vzorek.

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.!

Mám na Formanu zimní Nokian 155/70 R13. Spokojenost.

Jsou to "řezačky".. :) Pokud je na dvoře do 20.Cm sněhu, odhazování neřeším.

Auto přes to přejede, jak buldozer. *palec*

hodnocení

0x

Barum Polaris

spokojenost.

ovczaak*
hodnocení

0x

na taxíky jsem obouval na zimu vraníky,měly zvláštní vzorek,na bocích pneu byla ostrá hrana,na sněhu perfektní,jen hlučné...

petan86*
hodnocení

0x

Ahoj vraniky jsem mel a celkem spokojenost, vzorek byl víc já 10mm, jinak jsem byl spokojen znackou Sava.

Co se týče barum mam zkušenost na horach, 1 auto barum 6 mm rok staré nevyjelo, obdobne auto 4 mm cca 8 let stara guma vyjela. Při 3 tím pokusu o vyjeti přišel místní ze mi s tím autem vyjede ze tady jezdi každý den na o dost horších gumach se stejným autem a nevyjel. Kroutil hlavou a půjčil mi řetězy. Takže za me barum už nikdy.

albatros498022*
hodnocení

0x

Na dodávce jsem měl prottektory od Vraníka a nebyla situace, kde by zklamaly, tedy pro mě jasno zejména v poměru cena/výkon.

Na malá kola jsou hodně levné Debica. Dělají to poláci na stejné lince a ze stejné směsi jako goodyear. Moc jsem toho s nimi v hlubokém sněhu nenajezdil, ale na ujetém sněhu sedí dobře a vzorek ani po 5 letech moc neubyl.
asd1

jj, Debica Frigo jsou taky OK

hodnocení

děkuji za nazory, ja mám 16tky, taky se mi libi ty vraniky. Je něco (krom možné hlučnosti) proč vraniky nekupovat?

Osobně jezdim na Debicach a pohoda
Známej a jeho otec co bydlí v krušných horách jezděj zásadně na vraníkách a nedaj na ně dopustit
Krom toho že sou hlučnější prej jinej problém neznaj

mzxy*
21.09.16 13:30
hodnocení

0x

Lassa

hodnocení

0x
Pokud jezdíš hodně na sněhu a nezávodíš, tak bych do těch Vraníků šel. Mám sám Green Diamond a na sněhu úplně paráda. Na silnici jsou ovšem hlučnější.
hodnocení

a co když pojedu do alp, jak se to chova na dalnicich při 120km/h?

a jak hodně to je hlučné? jde to přirovnat k něčemu?

díky

Známej je má tuším 195 nebo dokonce 205? profil již vůbec nwn /tuším 55 nebo60/ v 15" na mistu space runner a velká spokojenost,jen hlučnost je větší.Jinak o GD jsem taky uvažoval,on je koupil na autě, ale pak jsem to vzdal-v minulé zimě snad ani u nás sníh nebyl a přes Vysočinu v zimě nejezdím,taže skoro zbytečnost.

Jinak Vraník děla 2 druhy-GD-Green diamond s krystalky křemíku a pak ještě normání zimní snad vzorek převzatý od Nokian.

q1
Při 120 jsem nevnímal žádný rozdíl proti jiným gumám.
Pokud jde o hlučnost, rozdíl tam je, ale slyším ho jen při jízdě s vypnutou hudbou, tedy zcela výjimečně.

fik
hodnocení

0x

Na pracovním autě mám protektory,nějaký pneumann-měla by to údajně být česká výroba-i když moc nevím,ale to je fuk. Kromě toho že jsou velmi hlučný oproti novým zimním tak jsem nic negativního nepooroval,projedou všechno,stejná výdrž,stejně drží. Pokud nejezdíš jak blázen tak by v tom nemusel být problém.

Jinak do hor než na značce pneumatiky,záleží spíš na kvalitních řetězech

na horách bydlím a řetězy nepoužívám už tak pět let.. ono to není tak jednoduché.. první sníh- sračka, řetězy ti moc nemusí pomoct.. plno lidi spíš rozebírá asfalt než aby se někam dohrabali.. to samé platí při tání.. já jsem spíš pro kvalitní gumy.. savy eskimo jsem měl a jsou bez problému.. výdrž tak 2 sezony.. pak jsem měl continentaly ts800 a docela jsem se divil, kam jsem se s nima vyškrabal.. ted mam nějake stare vanli, ale moc jsem s nima po sněhu nepojezdil tak nevim.

Vanli mám na jednom autě taky. Koupil jsem to kvůli diskům, že je dojedu a vyhodím. Je to asi nejlepší z low-endú. Vzorek je traktorový, na sníh super. Podle recenzí jsou horší na vodě, to nevím, ale vím, že jsou hlučnější. Na asfaltu bzučí jak masařky. Bydlet v Beskydech, tak bych si na ně klidně vsadil.

asd1

Řetězy - na normální ježdění jsem je potřeboval třikrát za 15 let, z toho jednou na rovině na parkovišti ve městě (sedl na břicho). Pokud nemáš chatu v krpálu bez údržby kam se musíš dohrabat. Jinak jsou řetězy jen jako pojistka a bohatě stačí "Kaufland". Ale nemít je v autě je chyba.

aky se dost hodí pořádná lopata - velká hliníková s dřevěnou násadou, co nejdelší (aby se vešla do kufru). Plastové lopatičky jsou na hraní - trochu ledu a křupnou.

Užitečnější je pytlík se štěrkem - pohodíš pod kola a dál už to vyjedeš. Lepší jak pět minut nasazovat řetězy a riskovat že ti někdo přejede nohy... Když nemáš štěrk tak stačí naloupat trochu chvojí a taky to jde.

Chce to hlavně umět jezdit. Na pneu záleží opravdu hodně - dobré x špatné zimní je rozdíl "z kopce 40 kmh v pohodě brzdim a zatáčim, zastavim na 40m x ze stejnýho kopce s vytřeštěnýma očima udržuju 20 kmh a zastavit dokážu po 200m. Sice to sjedu na obou, ale mít dobré je lepší o několik parníků.

hodnocení

0x

Já používám pneumatiky Matador pneumatiky.cz/... .Jezdím s kolama vyložené,kde se používá jen na posypané silnice poze štěrk nebo písek.S kolama Barum mám špatné zkušenosti.Po 2 letech se na boční stranách začaly dělat boule.

asd1
hodnocení

0x

Vraník - na hrabačky ve sněhu kolem vesnice výborné. Na dálnici naprosto nevhodné.

Sava - ve sněhu výborné, moc nevydrží, pokud chcete levné a moc nenajezdíte (max. ca 5000 km za zimu) tak bych do nich šel.

Barum - nebrat, hlavně za mokra brusle. Polaris 1 a 2 byly totální zoufalství i na sněhu, Polaris 3 ujde, ale na mokru klouže furt.

Asi nejlepší je Conti TS 850 - zatím nejlepší guma na jaké jsem jezdil, obzvlášť na námrazách. Výborná i na spotřebu. (teď je novější TS 860), velice dobře vypadají i GY UG 9, na těch jsem ale ještě nejel (znám UG 7, 7+, 8; všechny výborné). Poměr výkon - cena = zas tak drahé nejsou, prakticky jedna guma se oproti levným zaplatí na spotřebě.

Bydlím na horách, často jezdim v noci ještě než nasolí, po sněhu jezdim celou zimu (i když poslední dvě zimy byly spíš jen námrazy, sníh jen při "kalamitách"

hodnocení

zdravím, díky za Vaše názory a tipy. Já tak najezdím za zimu max 3tis km, možná jen 2tis a jestli vůbec, takže spíš málo. Nejsem závodník,mám rodinu a mám nové auto. Takže vybírám jak ekonomicky tak hlavně funkčně spolehlivé a abych nemusel pneumatiku měnit za 3 zimy.

váham tedy mezi nějakým tím protektorem za komplet cca 4tis.kč, pak savy cca 6tis komplet, nokiany ER D4 za 7tis. Ty continentalky 860 na me kola vychazi cca 8tis kč. Takže cenový rozdíl tady je. Ale jestli bych si měl koupit np nokiany a ty mi vydrží np 8-10let, nebo protektory a ty budu měnit za 3 roky... tak to bych šel do těch dražších

nevím právě jak moc se protektory sjiždějí, jakou životnost mají na solených cestách (poslední roky i v beskydech toho sněha není spiše nic než moc, takže drtiva většina cest stejně bude po solených tedy sucho-mokrych cestách, pokud tedy nebude námraza nebo nestihnou včas projet pluhy), takže na druhou stranu nevím jestli vubec má smysl přemýšlet o protektorech?

děkujz ještě za další rady a diskuse a pomoci

Na 3k km je jedno jake. Ktomu je stejne budes co 6roku menit. Neb ti ztvrdnou.
hodnocení

a to nejak poznam jestli pneumatika stvrdne? jak prosim?

fik

Na to není nic univerzálního,ale po cca 5 letech už to ono nebude ať si každý tvrdí co chce. Pak je maximálně tak dodrbat přes léto a na další zimu koupit nový. Nijak pohmatem to nepoznáš,poznáš to až neříditelný auto pojede ve smyku do pangejtu,jako sáňky

asd1

Stačí jednou nedobrzdit a cenový rozdíl se smaže ;) Navic kvalitní pneu mají i menší spotřebu a větší výdrž = oproti levným máš prakticky jednu gumu zadarmo. Malý nájezd - nejsi vyježděný, tak je dobrá guma důležitější než u profíka kterého nějaké uklouznutí nerozhodí a v klidu ho srovná... Na druhou stranu životnost je omezená i tvrdnutím směsi,tj. i vysoký vzorek po 5 letech už není to pravé. Těžko radit co vzít... Osobně bych vzal TS860 nebo GY UG9 a po 3-4 letech prodal a koupil zase nové. Sava podobně, ale po 3 letech už neprodáš ale vyhodíš...

nikdo*
hodnocení

0x

Moje zkušenost s vraníkama je taková, obojetná. Dobře hrabou, vyjel jsem leccos. Ale rychle, a hlavně nestejnoměrně se sjíždějí. Jedna byla po jedné zimě na vyhození. Letos jsem koupil to nejlevnější co bylo v zimním vzorku k mání. Tigar Winter. Překvapilo mě, jak jsou tiché na asfaltu. Jaké budou na sněhu se teprve uvidí. Jo rozměr: 195/65/15, RF.

cinematic*
hodnocení

0x

Poslední dvě zimy jsem odjezdil na Falken Eurowinter HS449 a zatím jsem spokojen, nejvíc mě asi překvapilo, jak jsou tiché.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]