Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz.
Když je vozidlo vyřazené z registru vozidel.Lze ho nějakým legálním způsobem opět přihlásit do provozu?Potvrzení(kdysi)že není kradené má.Velký techničák taky.Ovšem malý a značky odebrané.Jedná se o renault r.2005.Bývalý majitel na to totiž sra..Dělal to už někdo?Nebo už to nepůjde.
Poradte. Předem dík
Už nejde ani koupit papíry ještě nevyřazeného jiného auta a přihlásit to na něj jako přestavbu, případně i s převařením štítku karosérie?
Kdyby auto, které je technicky zjevně v pořádku a dříve bylo normálně v evidenci vedeno, šlo běžně přihlásit, tak by lidi nemuseli vymýšlet kraviny. Ale protože logika dostává na spodní část zad a vítězí lobbistické já-na-bráchovství na ministerstvu a v parlamentu, tak bohužel nezbývá nic jiného než hledat postranní cestičky.
Tomu Renaultu nic není a přesto nesmí na silnici!
Přestavba vozidla dávno nejde,leda si udělat za cca 35 tis atestaci jako vozidlo vlastní výroby, pak znám ještě dva způsoby, nebo jsem slyšel jak lze legalizovat vozidlo vyřazené z registru,ale to je věc nelegální,ale slyšel jsem, že se tak děje bohužel. ( bohužel lze narazit na vozidla svařená z dvou či s pozměněnými identifikátory ).
Problémy s PČR určitě nechcete mít, tědka jej můžete rozprodat na díly nic více, radit jak legalizovat nelegálním způsobem by bylo navádění k spáchání trestného činu...
zásah do identifikátorů znamená technickou nezpůsobilost vozidla
přestavba škody 105 na škodu 105 a moderního auta s elektronikou na moderní auto s elektronikou je trochu odlišná...Navíc hodně lidí se domnívá že přestavbou je záměna jednoho auta jiným autem a pouhé přehození SPZ..
Navíc k přestavbě je nutné mít "přestavované" auto, které musí být registrováno v ČR...
Logicky je pak k přestavbě nutné sehnat další auto s logem vagíny, s doklady a evidované...a TO SE VYPLATÍYPLATÍ
hodně lidí se domnívá že přestavbou je záměna jednoho auta jiným autem
To byla přesně ta představa Sežene jiného stejného Renaulta (třeba i se SPZ v depositu), který opravdu čeká na vyřazení, sešrotování, rozprodání (protože je starý, shnilý, bouraný, nepotřebný apod.) a pak bude tvrdit, že mu vyměnil karosérii, protože byla ve špatném stavu a jako dárce použil toho svého Renaulta.
Předpokládám, že to má pro sebe na doježdění, takže se toho netýká ochrana budoucích majitelů, legalizace kradených aut atd.
Štítky se samozřejně nepřevařují, to je nelegální a změnila by se identita auta, ale při papírové výměně kastle (= reálně celého auto, např. z SRN dotáhnutá voňavka po důchodci - podmínka stejný model ) se ofiko na STK vyrazí normáníma raznicema a kladivem vedle současného VINu (ten se raznicí překřížkuje XXXXXXX kama, ale aby původní byl čitelný) VIN staráho původního auta, který se tak přenese na novou káru. Říká se tomu "Obnova VIN náhradní technologií"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.