Nejste přihlášen/a.
Prodala jsem auto na plnou moc,že si ho nový majitel přepíše na sebe.Byla jsem se zeptat na registru vozidel,ale nový majitel tak neučinil.Bojím se,že mi pošlou finanční postih z garančního fondu.Prosím poraďte co mám dělat.Mám pouze kupní smlouvu a doklad o plné moci.Děkuji.
Měla jste nahlásit změnu vlastníka osobně a nevěřit cizímu člověku, je to Vaše zákonná povinnost, nahlásit zmnu do 10 dnů...nejlepší bude domluvit se s dotyčným-novým vlastníkem...garančním fondem myslíte ČKP? Postih Vám nehrozí, ale počítejte s tím, že možná budete muset podávat nějaké vysvětlení...Policii při spáchání dopravního přestupku, s autem, registrovaným na Vás, možná i pojišťovně, resp. ČKP, proč není auto pojištěné...Předpokládám, že nový vlastník se tak chce vyhnout zaplacené ekologické daně, pokud auto neplní minimálně emisní normu Euro 3...nebo nechce platit správní poplatek za zápis do registru...
předpokládám, že kupní smlouvu má i nový majitel, pokud by jste teď podnikala nějaké kroky na registru vozidel, musela by jste lhát, jste pořád vedena v registzru jako vlastník, mohla by jste nahlásit ztrátu obou technických průkazů, nechat si vystavit duplikáty, pak udělkat odhlášku na nového vlastníka a pal mu tyto doklady předat...upozorněte ho i na tuto možnost, ale beze svědků, opatrně...on by na Vás ale mohl podat trestní oznámení, kdyby o tom nevědel, protože v momentě vystavení duplikátlů dokladů za "ztracené " se ty "ztracené stávají neplatnými, kdyby byl zrovna v tu dobu kontrolován policejní hlídkou, prokázal by se neplatným registračnoím dokladem, tím by hrubě porušil zákon a s největší pravděpodobností by byl předvolám k řešení přestupku před správní orgán, pokutu na místzě by hlídce PČR určitě odmítl zaplatit, protže by o tom, že jste mezitím na úřadu lhala a nechala si vystavit duplikáty dokladů nevědel...Pak by jste byla pozvána ke správnímu orgánu i Vy...Na Vašem místě bych se s dotyčným spojil, vše si s ním vyjasnil a domluvil se na společném odhlášení vozidla...ano, kupní smlouva, resp, smlouva o prodeji Vám stačí, doklad o plné moci Vám není k ničemu, nahlásit změnu vlastníka bylo Vaší povinností, a žádnou plnou mocí se této povinnosti nezbavíte...
PLATNA kupni smlouva by mela stacit pro vsechny ucely. Statni masinerie nesmyslne komplikuje bezne ukony pri manipulaci s automobily, je potreba se s tim nejak poprat. Jak treba chcete prodat auto a zaroven zajistit, aby zajemce z druheho konce republiky s nim mohl hned odjet? Nezbyde, nez mu dat aspon OTP a verit, ze Vam jej posle, on zas musi verit, ze mu poslete odhlaseny TP... Je to proste pakarna.
Ahoj,mám podobný problém,ale prodal jsem auto přes autobazar(v roce 2002).Při náhodné kontrole na registru jsem zjistil,že to auto je stále psané na mě.Na dotaz co s tím můžu dělat mně řekli,že nic,protože jsem převedl plnou moc na bazar,takže nejsem vlastník a je to věc bazaru.
Vy se hluboce mýlíte, žádná plná moc Vás nezbavuje povinnosti podle zákona nahlásit změnu vlastníka...Nahlášení změny vlastníka je bezplatný úkon, nechápu, proč to autobazart nezajistzil,. když shrábnul tučnou provizi za prodej...tím by to pro Vás končilo...takhle ne, a že to nazajistil autobazar, to je smluvní vztah mezí Váma a autobazarem, který byl ze sgtrany autobazaru porušen...v registru jste veden pořád jako vlastník, pokud dojde ke spáchání dopravního přestupku, autonehodě, trestnéu činu, kde bude figurovat Vaše bývalé auto, neplacení pojištění, budete předvoláván k podání vysvětlení...
Zdravim a co kdyz bych byl ja jako majitel v odhlasce a ve smlouve po prodeji auta budou falesne inicialy,rodne cislo,adresa atd co potom s tim? kupni smlouvu budu mit,ale budou tam nepravdive udaje,tak co potom s tim,jak budu podavat vysvetleni,kdyz bych byl podveden,jestli to tak muzu rict...
- Prosim odpoved,zajima me to a je to pouhy dotaz,dekuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.