Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se poradit před návštěvou úřadu,na email jsem jim psal,ale za 14 dni nebyli schopný odepsat.
Mám vozidlo na sebe napsané,které bylo dne 9.11.2015 dočastně vyřazeno z provozu odevzdáním SPZ a malého technického průkazu.Vyřazení je na 12 měsícu poté musím dojít na úřad nahlásit účel a místo vozidla to chápu aa v zákoně jsem se dočetl, že jde poté dát žádostí proloužení doby dočasného vyřazení, ale jen o dalšího půl roku.
Chtěl bych se právě zeptat co dělat po vypršení i té prodloužené lhůty v zákoně píšou, že poté je ale nutno značky a osvědčení z depozita vyzvednout a obnovit tak platbu povinného ručení.
Právě provádím renovaci vozidla co když jej i tak nestihnu do té doby dát do stavu, aby mohlo na STK ,kde by prošlo technickou prohlídkou a zaplatil bych pojištění,aby jsem mohl ukončit dočasné vyřazení vozidla?
Není nějaká jiná možnost,abych tam nemusel nakonec vozidlo dovést na podvalu a nechat se vyhodit s tím,že by mě dali jen 30 dní stk a pojistil bych jej pak to druhý den zase dočasně vyřadit,aby mě vozidlo nezrušili úplně v registru.
Děkuji za rady
žádné prodlužování zákon nezná, místo toho zavedl tzv. "oznamovací povinnost" podle § 12 odst.4 zákona 56/2001 Sb., pokud je vozidlo vyřazeno déle než rok, musíte s velkým TP na úřad splnit tuto oznamovací povinnost
Na těch úřadech, kde nepracují hlupáci, na to klienty upozorňují hned při vyřazení vozidla
Ano vím že má,m oznamovací povinnost to jsem se také v zákoně dočetl po 12 měsících, kdy je vozidlo dočasně vyřazeno, ale poté na max. půl roku prodlouží dobu dočasného vyřazení vozidla poté je v zákoně citace :
poté je ale nutno značky a osvědčení z depozita vyzvednout a obnovit tak platbu povinného ručení.
Velmi rád si poslechnu co mi řeknou na úřadě jaký postup,ani nikde není vzor formuláře na oznámení či stačí ústně oznámit místo a účel vozidla,nebo snad doložit i fotky ,že tomu tak je nevím nikde není konkrétní postup.
Zeptejte se přímo na magistrátu osobně, těžko budete argumentovat názorem z anonymní diskuse na internetu. Jedno vím, troufnu si říct, jistě, že ke zrušení určitě nedojde, protože by toho začali zneužívat ti, co se chtějí vyhnout ekologické likvidaci.
Psal jsem jim 3 emaily a nebyli schopný odepsat nakonec mi nic jiného než osobní návštěva nezbyde a dojít přímo za vedoucím dopravního inspektorátu, já si myslím, že tento problém bude řešit více lidí na stránkách úřadu jsem se nedočetl uspokojivé odpovědi řešící můj problém.
mám auto v depozitu od roku 2000 a krom jedné návštěvy, aby mi nezanikly značky loni v létě jsem nikdy nic nedělal..sice bych si to měl vyzvednout a znovu zahlásit, ale nikdo to neřeší...
Tak jsem dnes po 12 měsících byl na dopravním odboru registru vozidel prodloužit dobu dočasného vyřazené a splnit si zákonou oznamovací povinnost dle 56/2001 Sb 5. Vyřazení silničního vozidla z provozu.
Vyplnil jsem formulář níže v pdf , kde jsem krom vin kodu vozidla,jmena,adresy uvedl dole v kolonce
Adresa místa umístění vyřazeného vozidla : adresu kde vozidlo stojí ( nesmí jen stát na veřejné komunikaci )
a do kolonky : Účel využití vyřazeného vozidla : DLOUHODOBÁ OPRAVA
nebo pro vozidla starší 30 let : RENOVACE
Zaplatil jsem 50,- Kč a tímto je vozidlo na dobu neurčitou dočasně vyřazeno do změny zákona, jak mi sdělila úřednice.
Je jedno za jak dlouho jej pak s platnou stk,pojištěním vytáhnu i s SPZ z dočasného vyřazení.
Úplně vyřadit vozidlo z registru jde jen
1.s protokolem o ekologické likvidaci
2.s protokolem od PČR, že vozidlo bylo odcizeno
3.s čestným prohlášením, že vozidlo je pro sběratelské účely
4. s protokolem o vývozu ( prodeji ) vozidla do zahraničí
"Úplně vyřadit" (zapsat zánik) lze vozidlo jen na základě jeho předání k ekolilvidaci oprávněnému subjktu, nebo na základě předložení dokladu, potvrzující jeho ZNIČENÍ.
Další možnosti které uvádíte, nemají oporu v zákoně, v těchto případech se vozidlo na žádost "vyřadí z provozu" / dříve depozit/.
Vyřazení z provozu se neprodlužuje, bylo by dobré, aby jste konečně přestal psát, že jeste něco vyčetl v zákoně, když to není pravda...
Možnosti vyřazení jsem nevyčetl v zákoně, ale bylo mi sděleno na úřadě co úřednice to názor kocourkov ČR.
Takže na základě odcizení vozidla a protokolu od PČR dle Vás nejde vyřadit vozidlo? A když jej prodám do zahraničí tak mi jej také dle Vás nevyřadí co píšete? To se mi snad zdá.
Kdo Vám vystaví doklad o zničeni vozidla jako máte na mysli totalní havarii? To stejně skončí na vrakovišti že?
Dočasné vyřazení se po 12 měsících prodlužuje na dobu neurčitou,ale to člověk musí splnit po této lhůtě oznamovací povinnost že
Komické je,že i na webech dopravních odborů ještě tědka naleznete 2 roky staré informace,a dokonce jsem našel a stáhnul formulář, který již není platný dle nich,ale mají jej na webu,to je komedie...
tak to dopadá, když lidé neznají webové stránky vlastního města..."dopravní" weby má dnes kdejaký hlupák, i kldyž hlupák zmizí stránky nikdo nemaže...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.