Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrolka v autě

Od: jarka* odpovědí: 10 změna:

dobrý večer, dnes jsem jela autem a kontrolka ukazatel na benzín zničehonic ukázala plnou nádrže benzinu, pak po 10 km zase uplně spadla dolu k červené trysce, přitom jsem brala benzín cca 200 kč,/jezdím na plyn a tohle stačí na rozjezd na dost km,/ přemyšlím tedy, že bych si nechala tento ukazatel benzinu opravit, můžete mi někdo poradit koli to může stát nebo zda to lze opravit jakou samouk.slyšela jsem, že to může být pod zadními sedadly jako součást paliv.čerpadla. děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

1x

Brát benzín za 200Kč není rozumné: Doporučuju brát (ideálně udržovat) alespoň polovinu nádrže a rozhodně nedoplňovat až na žebravý oko. Ať je to co chce za auto, princip bývá podobný, když se v nádrži převaluje louže pár litrů, tak je čerpadlo a celá elektronika nasuchu. A konstruktéři ten palivový systém navrhovali, testovali atd. s tím, že to vše bude ponořené cca 80% času, 15% času omývané a jen ten zbytek nasuchu. Navíc, blíží se chladná rána, kdy to bude trvat o mnoho déle než se přepne na plyn a spotřeba vzroste. Další argument je, že při poruše na systému LPG budete mít o hodně větší dojezd, to se hodí, ušetří nervy, čas, peníze... Z finančního hlediska je braní za 200Kč vůbec dražší, když vezmete za 1000Kč ušetříte náklady na čtyři cesty k pumpě. A poslední obava, ne, benzín se v nádrži "nezkazí", někdo tam leje nějaký vyťěsňovače vody, někdo bere jen prémiové benzíny, ale spousta lidí ne a taky jezdí.

repkin*
hodnocení

0x

Ještě nevíte, kde je závada a hned ji chcete opravovat? Nerozumíte tomu, tak to radši dejte do servisu případně nějakému kamarádovi mechanikovi. Asi bych nejdříve zkusil natankovat plnou, pokud by to dělalo i potom, tak bych řešil.

doplněno 18.09.16 20:16:

ano, skutečně jsem tuto větu: "nebo zda to lze opravit jakou samouk.slyšela jsem, že to může být pod zadními sedadly jako součást paliv.čerpadla" pochopil tak, že to chcete dělat sama, tak to totiž vyznívá...

každopádně nevím co máte za auto (nejsme jasnovidci), např. v Š.Fabia je nádrž pod pravým zadním sedadlem, v něm se nachází palivové čerpadlo na kterém je plovák, na jedničkovou Fábii stojí nové čerpadlo 3.500,-Kč. Kolik na jiné auto.

doplněno 18.09.16 20:47:

Nestrasim, jen pisu kolik stoji nove ani nebudu psat, kolik stalo me, kdyz jsem se nechal okrast v jednom nejmenovanem servisu.

jarka*
hodnocení

děkuji za odpověd, ale já nepsala, že to chci sama opravovat, jen to dat opravit a kolik to může stát, špatně jste si přečetl můj dotaz,...

no ale co je to za auto, to už jsme se ve vaší odpovědi nedozvěděli. Jiná bude cena u Felicie a u nejnovějšího Mercedesu.

jirkamatapat*

Repkine,nestraš hned cenou za nové palivové čerpadlo.Ukazatel paliva nemá s čerpadlem nic společného.Mnohdy stačí jen očistit kontakty na plováku.

karel1234
hodnocení

0x

Bude blbnut potenciometr u plovaku,jak jezdí na plyn a má pořád skoro prázdnou benzínovou nádrž.

jarka*
hodnocení

0x

pánové moc vám všem děkuji, ta částka za benzín tak malá je nápad mého přítele, který to tak pravidelně dělá, zkusím se zeptat v servise, bude rozumnější jezdit dle správného ukazatele než domněnky

vanad1*
hodnocení

0x

U Fabie stojí snímač hladiny paliva 250 Kč. Výrobce je VIKA a jsou to ověřené ND.

nd-skoda-volkswagen.cz/...

figurek*
hodnocení

0x

Máte novou Škodovku nebo VW, že?

Popíšu vám, co dělá Škoda Citigo a nová Oktávka. Snimač hladiny benzinu v nádrži není mechanický, ale jakýsi kapacitní. Když naberete plnou nádrž nebo když benzin šplouchne na nějakém hrbu, čidlo se octne pod hladinou a ukazatel nějakou dobu ukazuje plnou nádrž. Pak čidlo vyschne a ukazatel se vrátí tam kde měl být. Není to závada a není nutné jezdit do servisu. Jestli máte v autě ukazatel dojezdu, tak ten vám ukazuje správně, ne? Kilometry dojezdu vám nahoru neskočí.

cechacek*
hodnocení

0x

Paní jarko zachovejte klid, páni tvorstva jsou trochu ješitní

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]