Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstoupení od smlouvy

Od: marcel* odpovědí: 3 změna:
Zdravím,potřeboval bych prosím poradit,v pátek jsem koupil auto,a po pouhém dnů jsem zjistil že jsou s autem samé problémy,jak po elektrické stránce tak motorické.
Hned jsem volal prodávajícímu,že chci auto vrátit, a kupodivu neměl problém.
Tak jsme domluveni že hned v pondělí, mu auto zpět přivezu a na mé náklady prepiseme zpět.
Chci se zeptat jestli už někdo něco takového řešil popřípadě jak to řešit.
Musíme znova vypsat kupní smlouvu, nebo něco jiného? Když budu jako prodávající tak veškerou zodpovědnost za auto ponesu zase já, ne? Musíme to teď přepsat v mém bydlišti, nebo se to dá jakoby stornovat na úřadě kde jsme to prepsali na mě.
Jelikož jsme od sebe 260km tak to bude trochu složitější :(
Děkuji předem za každou radu a tip jak postupovat.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Smluvu nemusíte vůbec púsát ,KS lze i ústně! Musíte napúst odstoupení od smlouvy ale ani to po Vás na evidenci chtít nebudou.

doplněno 17.09.16 21:34:

Když jste to přepisovali na úřadu na Vás-musel jste předložit KS?Nevím ale už jsem párkrát autí kupoval ,naposledy letos v květnu,jediné co chtěli byli osobní doklady prodejce a kupce (tj.2x OP) doklady od auta (TP + ORV+ ZK) ,protokol o EvK a peníze-800kč na spr.popl.nic víc po nás nikdo nechtěl!Takže ani při odstoupení od KS po Vás nikdo nic víc chtít nebude! Jenže opravdu nechápu jak jste si auto prohlédl,projel atd.Mám takový dojem,že stejně neuspějete!Dejte pak vědět jak jste dopadl,jen tak pro zajímavost!

marcel*
hodnocení

Tak to vypadá že mi bude muset dát asi plnou moc na přepsání a já to v místě bydliště přepsat. A to budu asi nějakou smlouvu potřebovat.

kakamila
hodnocení

0x

Stornovat...Vy jste "dobrej".Před koupí udělat zkušební jízdu,obhlídnout na zvedáku...víc asi nic.Kupujete použitou věc!

No samozřejmě to musíte přepsat u Vás na úřadě...

Dotyčný k Vám v pondělí přijede?To tedy silně pochybuji...

Nechte si podepsat odstoupení od smlouvy...,pokud to měl prodávající dobře ošetřené,tj.že jste byl seznámen se stářím vozidla a kupujete to,jak to leží a běží,tak na vrácení zapomeňte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]