Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje navigace v zimě,

Od: lada1® odpovědí: 8 změna:

Prý když je v zimě zataženo-těžké sněhové mraky nebo silně chumelí,tak navigace vypadává.Je to pravda?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nevybavuji si, že by se mi to někdy stalo. a to jsem nikdy neměl tu nejlepší navigaci...

doplněno 17.09.16 11:12:

navíc v autě mám "pokovené" sklo a to prý také příjem z družic oslabuje.

hodnocení

0x

Stávat se to může, zvlášť u levných, méně citlivých navigací. Je to přirozené, navigace přijímají signál z několika družic kdesi na obloze. Ten signál je velmi slabý a když ho ještě zeslabíte tlustým mrakem, plným vody a sněhu, navigace ho nedokáže přijmout v dostatečné kvalitě. Je to podobné, jako když s ní vlezete do domu s plechovou střechou.

hodnocení

0x

Jezdím podle navi denně a podobný jev jsem nezpozoroval. Ovšem připouštím, že pokud jde o navi na nějakém pochybném šuntofónu, může to nastat. U Mio ani TomTom jsem nic takového neregistroval, stejně tak u Lenova, na kterém jezdím podle Waze

mirekmb
hodnocení

0x

mám stařičký Mio s TMC a v létě - v zimě bezproblémů,...

fik
hodnocení

0x

Za mě kravina,to by ta navigačka musela být extrémní šunka. Třeba satelit taky přijímá signál z družic a vypadává obraz za sněžení nebo když je zataženo? mě teda ne. Dnes už jsou technologie na takové úrovni,že normální podmínky je nezaskočí,na sněžení se dnes vymlouvají už jen silničáři nebo české dráhy,případně ještě pražáci*haha*

Zrovna u satelitu s malou parabolou to snezeni clovek na signalu pozna.
Proto plati jako vzdy: antena je nejlepsi zesilovac.

hodnocení

Tak mám mio 5400 a jinak jste mě uklidnili děkuji za odpovědi dík Ladislav

vernon
hodnocení

0x
Ani za silného chumelení, deště ani za krupobití se signál v L-pásmu z Navstar družic prakticky nezeslabuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]