Nejste přihlášen/a.
U Fabie 1,9 TDI 74 kW mi třeba při stání v koloně a při zapnuté klimatizaci kolísají otáčky na volnoběh - všiml jsem si, že se houpe ručička otáčkoměru, někdy ručička nekolísá, ale někdy se stane, že zakolísá buď lehce nebo dokonce klesne z asi 900 ot./min. na asi 750 - 800ot./min. a hned zase stoupne na těch asi 900 ot./min. Všiml jsem si toho jen při zapnuté klimatizaci (když svítí tlačítko AC). Pokud je klimatizace vypnutá, nepozoruji téměř žádné kolísání volnoběhu nebo možná kolísá jen nepatrně. Je to normální při zapnuté klimatizaci nebo je to chyba a jaká? Děkuji
Je to PD motor,bude lehce kolísal i bez klímy ale z klimou to je výraznější,právě kvůli tomu že klima odebírá kw z výkonu motorů.Je to jedna z nemoci těchto motorů,že takzvane zakopavaji na volnobeh.Muze to dělat cokoliv,od kabeláže vstřiku,přes různá čidla na motorů až po ohoblovanou vacku.Osobně mám tento problém na svém autě,že lehce zákopová na volnobeh,pokud je motor studený,ale spotřeba je dobrá,žádné jiné příznaky motor nevykazuje tak to neřesim.
Mně volnoběh kolísá u motoru zahřátého na provozní teplotu, ale také pozoruji, že i když je klima vypnutá, tak po zahřátí na provozní teplotu někdy na volnoběh motor vibruje více (jsou cítit silnější vibrace ve volantu) a někdy naopak vibruje méně (volant se netřese a jsou v něm cítit slabší vibrace). Je normální, že i u zahřátého motoru se mění intenzita vibrací na volnoběh a proč?
U některých aut skoro ani nepoznám, že je motor nastartovaný, v interiéru u nich nejsou cítit žádné vibrace, ale tady u té Fabie 1,9 TDI 74 kW jsou na volnoběh cítit vibrace ve volantu a volant se také trochu chvěje, je to normální? Proč u té Fabie 1,9 TDI 74 kW jsou cítit na volnoběh ty vibrace ve volantu a u jiných aut nic nevibruje?
Je normální, že u té Fabie 1,9 TDI 74 kW jsou při volnoběhu cítit vibrace ve volantu a volant se trochu chvěje? U jiných aut není ve volantu při volnoběhu cítit nic
Jen jsem se chtěl zeptat, proč u jiných aut nejsou při volnoběhu cítit žádné vibrace ve volantu a tady u té Fabie 1,9 TDI 74kW se na volnoběh trochu třese volant a vibruje. Třeba u Fabie II 1,4 16V 63kW pomalu ani nepoznám, že motor běží na volnoběh, protože v interiéru nejsou cítit žádné vibrace. Může to být tím, že Fabie II už má třeba lepší uložení motoru?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.