Nejste přihlášen/a.
Čím užší tím lepší vám bude hoodně lidí tvrdit-osobně jsem toto ještě nepoznal mám předepsané rozměry 175/70R14 a 185/65R15 několik zim jsem odjezdil na 175 a vzápětí několik na 185,rozdíl jsem žádný nepoznal-jízdní vlastnosti stejné,spotřeba taktéž ,možná tak u širších profilů?Ten centimetrový rozdíl v šířce pneu asi nemá takový vliv na "zařezání"se do sněhu.Ještě tak odvod břečky ze styčné plochy !
Zdravím,
záleží kde a v jakém množství neujetého sněhu převážně jezdíte, druhý bod je s jakým autem (předohrab se chová ve vysokém sněhu jinak než zadohrab).
Na ujetém sněhu je to celkem jedno, jak máte široké gumy. Ve vyšší vrstvě (10cm +) neujetého pokud jedete rovně, tak předohrab si to prohrabe (pokud máte dobrý a hluboký vzorek). Pokud se ale budete v takové vrstvě sněhu např. potřebovat otočit v plném rejdu, ta široká zadní kola si vás svým odporem ve sněhu dokáží podržet tak, že se zahrabete (osobně odzkoušený rozdíl na pneu šířky 175 místo 165, což je celkem minimální rozdíl). U zadohrabu se zase široká přední zaboří (opřou o sníh před sebou) a zadek začne jít do smyku, což je opět většinou zapadnutí. Takže vždycky platí, že do hlubšího sněhu je lepší uzší než širší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.