Nejste přihlášen/a.
Co prosímvás hrozí za jízdu s torzem vozíku? Tím pádem světla, SPZ chybí.
Šlo by o převoz do 10km vzdálené obce.
To závisí na individuálním posouzení,ale jelikož je to vozidlo které nemá na silnici co dělat,a vzhledem k absenci světel je i pro ostatní nebezpečný. Viděl bych to na pokutu tak 10 tisíc,určitě nějaké body a zákaz další jízdy. Pokud by jsi narazil na zvlášť velkého pedanta tak možná i zákaz řízení na 6 měsíců. Když by to bylo bez značek a jinak v dobrém stavu,tak si myslím že by i ti policajti trošku přimhouřili oko když by to bylo jen mezi vesnicemi,ale bez světel to těžko,někdo může přehlídnout že brzdíš nebo odbočuješ a naletí do tebe
V případě že tento pojede na jiném, bezproblémovém, vozíku, bude vše vpořádku. Jinak taková teoretická situace pro představu: kdyby jste ho táhnul vědomě s tím, že to "risknete" a já byl policista a zastavil Vás, tak bych Vám dal horní hranici postihu, kterou by mi paragrafy umožňovali. (Imho, nešo by to náhodou brát jako obecné ohrožení?) Tak, a teď do mě
Tak, a teď do Vás.
Nejlépe ještě zastřelit řidiče za úsvitu. Teoreticky máte samozřejmě pravdu, takové vozidlo nemá na silnici co dělat. Ale být policista, pokud by byl vozík zcela prázdný (šlo by skutečně jen o nutné přemístění samotného vozíku z místa A na místo B), jelo by se rozumnou rychlostí, nejelo by se po silnici 1. třídy, mimo dopravní špičku, vozík by byl něčím výrazně označený a řidič by věrohodně vysvětlil o co jde, přimhouřil bych oko a vyřešil to domluvou, či minimální pokutou. Obecné ohrožení to určitě není. To se na silních dějí rozhodně horší věci.
Proč do tebe,tak to přece je. Kdyby to nemělo značku,vem to čert,na papíry to nejezdí,ale bez světel to je obecný ohrožení ať si tvrdí kdo chce co chce. Třeba já když zapojím vozík za feldu,tak světla na autě nejsou téměř vidět. Když za ním někdo pojede,on prudko šlápne na brzdu tak do něj naletí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.