Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrzou brzdy

Od: diamos odpovědí: 17 změna:
Dobrý večer mám problém,jedu autem a neskutečně silně mi vrzou kola ze všech stran koupil jsem olej na čištění brzd a zda se mi ze je to ještě horší nevíte co by to mohlo byt a jak omezit hluk.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Olej na čištění brzd to snad neeeee *smich*
Brzdy rozebrat,vyčistit tak aby destičky chodili volně
Rozebrat plovoucí šrouby,vyčistit,namazat
Rozhejbat píst brzdiče a pod gumovou manžetu stříknout kapku silikonovýho oleje
Kouknout jestli se neopírá krycí plech o kotouč

hodnocení

1x

Podle Vašeho stručného popisu to vypadá na sjeté destičky. Jestli s tím už nějakou dobu jezdíte (stačí pár kilometrů), počítejte s výměnou nejen destiček, ale i brzdových kotoučů.

Napište přesný čas a popis cesty, kudy pojedete do servisu, aby se ostatní mohli těm místům obloukem vyhnout! Osobně bych Vás velmi nerad potkal.

fik
hodnocení

1x

Olej na brzdy*zed* a to ještě brzdí? Proč tam příště nenavalit rovnou vazelínu,to promaže dokonale,líp než olejíček. Když něco děláš na brzdách,nebo dělá mechanik na brzdách,po skončení práce a před nasazením kola je právě nutno brzdy odmastit. Buď přímo odmašťovačem na brzdy,nebo třeba nitroředidlem,tam nesmí zůstat ani stopa po mastnotě.

Auto bych doporučoval odvézt na podvalu do servisu,kde určí závadu a opraví+ brzdy pořádně odmastí. Dej si říct než někoho zabiješ.

Jinak vržou asi proto,že už je obložení sjeté na kov. Proč jinak by vrzaly všechny kola nevím. A vrže to jenom při brzdění nebo pořád?

lindaf*

Do brzd se mohlo něco dostat a vrže to, zkustě několikrát za sebou prudčeji dobrzdit, pokud to nepomůže, doporučuji servis, s brzdama není radno si zahrávat.

hodnocení

0x
Olej na brzdy? No to snad ne. Brzdy se odmašťují. Pak je dobré, aby desky měly nějakou náběžnou hranu.

diamos
hodnocení

Ano striknul jsem tam na každé kolo trošku silikonoveho oleje silcan jde něco udělat aby jsem to aspoň trošku utlumila do zítřka?

Člověče, víte vůbec, co děláte a na jakém principu fungují brzdy u auta? Musím vás důrazně upozornit, žew pokud jste ty brzdy namazal, tak hazardujete nejen se svým životem, ale i životy jiných, kteří nemají s vaší nezodpovědností nic společného... Vrže to při jízdě bez brždění nebo píská při brždění?

diamos
hodnocení

Dobrý večer malinko spis to šicí při jizde

Tak buď to auto dlouho stálo a jsou zarezlé kotouče anebo spíše na destičkách už není žádné obložení a tře se plech brzdové desky o kotouč.

diamos
hodnocení

Auto bylo v pohodě ale před 3 dnama to nějak začalo piskat tak jsem si někde přečetl ze tam mám striknout silikonovy olej a je to i bohužel horší ze to piska docela dost

Kde jste tu blbost četl? Takže vy nemáte elementární soudnost a mažete mechanismus, který funguje na principu tření. Fajn. Asi jste četl špatně, protože se vsadím, že ta rada byla ohledně namazání plochy mezi destičkou a pístkem, kde vzniká pískání při brždění v důsledku lineární vibrace mezi pístkem a deskou. Jestli brzdy šustí při jízdě bez brždění, tak tam není brzdový materiál a hluk přenášený kovem je poměrně značný. Podívejte se na destičky, jestli je tam obložení.

diamos
hodnocení

Obložení tam je ,myslíte ze na chvilku pomůže když koupim odmastnovac na brzdy než stim skocim do servisu?

Jak na chvilku? To budete auto prodávat a pak už to bude fuk? Je potřeba najít a odstranit příčinu problému a ne následek. Odmašťovač brzdy odmastí, jestli jste je namazal, pokud desky nejsou hin. Navíc musíte brzdy kompletně rozebrat, což není nijak složité. Kolo sundat, třmen sundat. Nikdo neví, jestli odmaštění pomůže, protože nikdo neví, co je tam za problém. Na to obložení jste se díval?

mytrix*

Pokud se dostal olej na brzdové obložení, tak to odmastí asi těžko. Bzrdové destičky jsou z porézního materiálu, který olej vsakuje do sebe. Tedy odmastí je leda jen na povrchu, nicméně během jízdy může obložení uvolňovat další olej. Proto je to co provedl tak nebezpečné.

Zajeďte s tím do servisu a nestříkejte nikam nic, co tam nepatří. Toť moje rada.
mytrix*

Olej z brzdových destiček již nelze dostat dolů a jsou na vyhození, protože jsou zničené! Pokud tomu nerozumíte, tak takové věci laskavě nedělejte, nejezdíte na silnici sám.

hodnocení

0x
Ano maze se , ale max valecek , kdyz se seka a ne cele brzdy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]