Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám na Vás prosbu, čeká mě STK a zjistil jsem, že mám ca 2cm vůli v řízení asi je po letech značné využitá převodka řízení ale olej neteče. Je šance, že projdu STK?
To netuším ještě vyměním kulové čepy a pak udělám geometrii.
Kdybych neprošel protože servo je celkem dráha věc u Octavie 1. Opakovaná STK je do 30 dní a když přijedu třeba příští rok nebudu mít s tím nějaký problém?
Podle mě ta vůle bude jinde,v převoce bývá málokdy,pokud vysloveně není ulomený zoubek na hřebenu. Buď bude volný kloub u převodky,ten jde měnit samostatně s tyčkou řízení nebo kulový čep. Já mám najeto na autě 500 tis a převodka řízení je původní bez vůle
Tím volným kloubem u převodky myslíš přesné co? Tyče na servu jsem měnil před rokem ty jsou nové. Kulové čepy budu měnit tento týden. Ještě jsem slyšel, že to může být v tyči volantu. Ještě jsem někde čet, že se to dá seřídit na servu ta vůle ale moc tomu nevěřím.
V tyči volantu pochybuju,tam jsou křížové klouby a jinak je to spojené na tisícihrany. To by musel být extrémně vylítaný nějaký ten kloubek,ale od čeho,tam nelítá žádný sajrajt . Tím kloubem u převodky jsem myslel právě tu tyč řízení s tím kloubkem. Potom už zbývá leda ty kulové čepy,v nich bývá vůle velmi často
Jeden z majitelů byl tuningový šílenec co auto osadil koly 17 palců. To jsem se dozvěděl až po koupi.
Vyměním ty kulové čepy a pak uvidím kola tam mám 15palců.
Tak tak.Když už budete měnit čep tak to kupte kompletní -tyč i z čepem zas o tolik dražší to není (do 500Kč) třeba: e-nahradnidily.cz/... Já mám také nalítáno přes 300t. a čepy i z tyčkama jsem už měnil a řízení je bez vůle
Jo a geometrii ti nikdo neudělá když ti to bude létat třeba i 1 cm
I když jsem si to nechal měnit před rokem v servise ale raději se na to zítra podívám. Děkuji za foto návod.
Jestli ti tam dali čínu (Starline atd.) tak je rok běžná životnost
Vůli v čepech najdeš že jeden hýbe kolem nebo volantem a druhej osahá čepy atd - vůle kde se to kvrdlá jde krásně cítit. Pokud jsou čepy ok tak 2. tyčky řízení a až pak samotná převodka...
Vůle v řízení není dovolená. Malá občas projde, ale 2 cm je už opravdu hodně a projít by to nemělo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.