Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opel Astra - vyplatí se opravit?

Od: mysterycheater odpovědí: 5 změna:
Zdravím, potřeboval bych Vaše názory na to, zda mojí nedávno koupenou Astru se vyplatí opravovat. Po tom, co mi začala ubírat na výkonu, začala škubat a začala zničeho nic po rozjezdu chcípat, jsem ji dal do servisu na diagnostiku. Ten papír co mi dali jsem snad nechtěl ani vidět.
Výsledky diagnostiky:
P0400 - Recilkurace spalit / příliš vysoký průtok
P0335 - není signál otáček motoru
P0340 - Snímač vačkového hřídele / neplatný signál
P0136 - Lambda-Sonda 2 / příliš vysoké napětí
P0400 - Obvod recilkulace spalin (zavřený ventil)
P0300 - zjištěna selhávka při nízké hladině paliva
P0301 - Válec 1 / detekce vynechání zážehu
P0141 - Ohřívač Lambda-Sondy 2 / přerušovaný, nesouvislý
P0304 - Válec 4 / detekce vynechání zážehu
P0300 - Náhodný válec / detekce vynechání zážehu
P0136 - Lamda-Sonda 2 / přerušený obvod
P0400 - Obvod recilkulace spalin (otevřený ventil)
Hned po diagnostice mi vyměnili svíčky - které byly samozřejmě připálený, a vyčistili od oleje. Jako další postup navrhovali se vrhnout na Lambda-Sondu která by stála 4000, přičemž mi samozřejmě nemohli zaručit že to pomůže.
Jsem ochotný auto opravovat, ale jde o to kolik by stáli další opravy těchto chyb, a zda by se to vůbec vyplatilo.
Auto je po vizuální stránce krásný, žádný odřeniny, interiér bez vad a nekuřácký. S autem se mi jezdilo krásně, takže snad chápete, že prodej je až poslední možnost.
Díky :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

1x

To bohužel není snadné říct. Zrovna lambda sondu diagnotiky hlásí při řadě jiných problémů.. takže proto bez záruky. Ale faktem je, že nic jiného než to zkusit vyměnit asi nemáte. Jen tak mimochodem, měli Vám dát disgnostiku po výměně těch svíček, asi by tam toho bylo míň.

mysterycheater
hodnocení

Kvůli výměně svíček jsem to tam dával původně, ještě po tom měli měnit palivový filtr, ale když diagnostika zjistila tohle, udělali jen svíčky a na tu lambdu se vrhnou asi příští měsíc. Ještě jsem se ale nerozhodl zda to za to stojí..

asd1
hodnocení

1x

Chcípá asi kvůli čidlu polohy klikovky - nemá signál a neví kdy zapálit = čidlo nebo kabeláž... Pokud po ověření čidla pořád bude vynechávat, tak zapalování = svíce, kabely, cívka, ale spíš to nebude pálit kvůli chybějícímu signálu pro ŘJ.

Asi zaseklý EGR ventil, mělo by stačit rozhýbat (je dobré nejezdit pořád líně, ale občas "vyhnat pavouky z výfuku")

Asi lambda v háji, může to být i jen kabeláž, obvykle ulomený drát u lambdy...

Pokud je auto jinak v pořádku, tak se to opravit vyplatí.

Vyměnil bych taky servis - chtějí jen vyměnit lambdu = špatné spalování a EGR ventil nechají = riskuješ zničení katalyzátoru (pokud už není v háji), škubat a chcípat ti to bude pořád. Měli by začít tím čidlem/ zapalováním, EGR ventilem a lambdu až jako třetí...

mysterycheater

No, jezdím do práce autem a většinu cesty se vymotávám z centra Prahy kde se jinak než líně jezdit nedá. Jinak koukal jsem že ten EGR ventil se dá celkem jednoduše vyndat a vyčistit, co jsem tak pochopil zvládnul by to i strošku zručný člověk. O víkend to zkusím vyčistit a uvidíme.
A s tím servisem - oni nechtěli jen vyměnit Lamdu, ale navrhovali že by tím začli a pak by pokračovali dalšími kroky. Asi jsem se špatně vyjádřil :)

hodnocení

0x
Lambda v háji ,možná kat v háji,egr ventil v háji - tady vetšinou stačí vyčistit a rozhejbat
Dál bych prověřil vysokonapětové kabely
Motor jakej?
Pokud chceš jezdit musíš investovat a investice do opla bejvaj nekonečný
To chcípání bude dělat čidlo kliky diag si to někdy plete s čidlem vačky
Další co přijde budou rozvody a vodní pumpa určitě to dlouho nikdo nedělal
No já bych se osobně toho zbavil neb já opla měl a už ani omylem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]