Nejste přihlášen/a.
Musím zakoupit novou lékárničku do auta. Mohu koupit TESCO lékárničku typ I, která má záruku až do roku 2013 (cena je 199 Kč)? Po 1.1.2010 prý bude nutno ssebou vozit nějakou termopokrývku a já nevím co ještě? Nebo musím koupit v lékárně kus za 285 Kč?
Já myslím, že nejlepší je lékárna ze zdravotnických potřeb za 247 Kč ;o)
Jinak výběr lékárničky záleží na tom, co od ní očekávte. Na každé lékárničce by mělo být uvedeno, jakému zákonu nebo vyhlášce (nejsem motorista, tak to nesleduji) vyhovuje a podle toho se řídit, tím splníte literu zákona. No a pak různí výrobci mívají vybavení sice odpovídající legislativě, ale jinak různé - více či méně kvalitní. No, já jako zdravotník manželovu lékárničku vždycky proberu, něco vyměním, něco přidám... aby v autě měla nejenom to, co legislativa vyžaduje, ale i to, co v případě potřeby spíš využiju.
Záruka do r. 2013 je pěkná, ale bude Vám na nic, protože od 1.1.2011 budete muset mít novou (viz. www.prestupkyvdop/...), a to pak panečku budou ceny, až je budeme muset měnit všichni ... ááááááááách jo, myslím, že za 110 Kč ji v té době asi nikdo nekoupí.
Zuzanko, kolik asi bude stát podle vás? Samozřejmě že nebude za 110 kč, páč budou i lepší platy a podobně. Pokud to prospěje záchraně, tak si musím odtrhnout 5 kg banánu a budu mít novou lékarnu.
Trh zase stlačí cenu dolů.
Kolik bude stát si netroufám tvrdit, ale když tam bude ta termoizolační fólie, tak předpokládám, že obchodníci si řádně narazí.
Pokud jde o záchranu života, tak ať to stojí co to stojí, samozřejmě. To byl jen povzdech nad tím co nás čeká. Já jen že když nyní stojí 110 Kč, tak by mohla stát i potom (+ inflace, to je jasné ), což pravdou zcela jistě nebude. Smutné je to, že na tom budou obchodníci opět "těžce" vydělávat a nám nezbude nic jiného, než to zaplatit, bohužel ...
Trh ceny dolů stlačí, to je jasné, ale až je budou mít všichni za hříšné peníze v autě ...
Paní Zuzanko, stačí se kouknou na první příspěvek na cenu lékarny a na různé ceny zde zmiňované. Takový rozdíl bude vždy.
Rozdíl ceny tesco versus lékárna není jen v marži, ale i v kvalitě. Ty "tescové" mají často kolikrát nůžky že s nima není šance nic ustřihnout, natož třeba látku...
Jinak zvětit povinnou výbavu v lékárně - proč ne, pokud to zachrání život tak stovka navíc za termoizolační fólii není moc. Ale otázka je, zda stejně už i tu současnou výbavu je běžný řidič schopný a ochotný vůbec použít. Protože policie může pokutovat pokud ti v lékárničce třeba chybí obvaz, ale je jim úplně jedno jestli ho dokážeš použít Já zatím za volantem naštěstí podobnou situaci nezažil, doufám že bych toho schopen byl, ale kdo ví... Z autoškoly si samozřejmě nepamatuju nic, ze školy už taky moc ne, takže bych se stejně asi spoléhal na to co jsem kdy viděl v televizi plus na intuici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.