Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlumiče

Od: ao65 odpovědí: 6 změna:
Zdravím,
mám octavia 2 facelift 1.6 mpi 75kW, auto začíná se dost naklánět. Mám najeto 230 kkm. Má smysl koupit originální tlumiče? Co se vše musí vyměnit? Chtěl bych originální.
Kolik to může stát? Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

0x

Tak samozřejmě že originální,nebo chceš nějakou repliku co se do roka rozsype? Mění se tlumič,dorazy a horní uložení,prostě komplet. Po 230 tis to bude hotový všechno

doplněno 12.09.16 16:54:

Cena se hodně odvíjí od toho kde se to bude dělat nebo zda to budeš dělat sám. Ale snad do 8 tisíc za materiál by jsi se mohl vejít

Originál je originál ale myslim si že ze značkou Bilstein,Kayaba,Sachs taky chybu neuděláš
Já mám na svým vzadu tlumiče ateso a nestěžuju si
fik

To samozřejmě ne,tyhle značky dodávají i do prvovýroby,ovšem jejich cena s originálem bude podobná

hodnocení

0x

Originální jsou pouze ty co tam byli z výroby-vše ostatní jsou jen náhradní díly.

Navíc už měli být měněny alespoň jednou!Běžně se udává životnost 70-150 tisíckm! Pokud dáte díl co byl montován v prvovýrobě mělo by být vše OK,ale jsou i tací prodejci co přendají díl z krabice (např Starline) do krabice s nápisy Škoda,příp VW a vy pak platíte vysoukou cenu jen za obalový materiál!

hubas*

S přebalovanými díly jsem se ještě osobně nesetkal. Ovšem nespoléhejte na to, že pokud Vám originál z prvovýroby např. od Sachs vydržel 100tis., tak Sachs koupený v e-shopu to vydrží také, byť je výrobce stejný a stejné je i číslo dílu. Na díly dodávané přímo pro automobilky jsou zcela jiná kritéria na kvalitu!

fik

Mě originál tlumiče na felicii vydržely přední 190 tis a zadní dokonce 240 a to podotýkám že nebyly ve stavu,kdy by se z auta stala skákající koza,měnil jsem je když jejich účinost klesla pod 60%-to znamená ve stavu kdy by ještě na jiných autech jezdili desetitisíce. Koupil jsem znovu originál(čili ateso) a ty vydržely ještě déle. Teď mě brzo čeká třetí výměna tlumičů tak zase půjdu do originálu. Zasloužilá felda,už jí táhne na 500 tis km. Na tu nesmí nic co by zavánělo nějakou čínou nebo tureckem,buď originál nebo opravdu osvědčená kvalitní značka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]