Nejste přihlášen/a.
Zdravím, můj otec si na jaře 2015 koupil novou Hondu PCX 125, má na ní najeto necelých 5 000 km. V červenci jsem dostal ŘP sk. B a tak na ní začínám jezdit, ale "problém" je v tom, že nejsem spokojen s akcelerací a maximální rychlostí. Jsem vyučený automechanik, takže je mi jasné že z čtyřtaktního maloobjemového motoru se moc výkonu dostat nedá, ale když jsem dřív jezdil na Aprilii SR50 s upraveným variátorem, tak ta na rovince neměla problém dosáhnout tachometrových 90, kdežto tato Honda víc jak 100kmh dosáhne jen při velké snaze. Proto bych se chtěl vydat tou cestou, že na motor bych nesahal, ale jen bych vyměnil variátor za jiný, konkrétně za Malossi Multivar přímo pro tento model skůtru. Pokud s úpravami skůtrů máte nějaké zkušenosti, tak mi prosímvás napište, jistě chápete že není příjemné když vás v kopci předjíždí kamiony.
neměnil bych variátor, jde o vyhozené prachy
koupil bych posuvníky ( hranaté válečky) dr.pulley s jinou gramáží, dělají jiný převod, při rozjezdu mírně zvednou otáčky protže udělají lehčí převod, při vyšší rychlosti vytlačí polořemenice řemen do vyšší polohy a udělá o něco těžší převod, takže zvedne maximálku
s multivarem nemám zkušenosti protože mám 500 ccm a tam je to zbytečné
to co multivatr dokážete i s dr. Pulley
volby soprávné gramáže válečků je rozbhodující, juinak budete zklamán...se stejnou gramáží skůtr ztichne, nevibruje a rozjezd je plynulý, ale rychle se dostaví efekt těžšího převodu a skůtr přestává zrychlovat...resp zrychluje, ale trvá to věčnost...Optimální gramáž doporučuje výrobce
laborovat lze i podložkou pod polořeměnicí, slabší podložky dělají permanentně težší převod
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.