Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žádost o řidičák-fotka?

Od: jakell® odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

zítra dělám zkoušky a instruktorka mi říkala že pokud je dám, mohu si hned dát žádost o řidičák, ale prý mám s sebou mít svou fotku. Musím tu fotku s sebou mít, aby mi vystavili řidičák? Na úředech přece i na občanku vždycky fotí oni, sami.

Mám ji tedy shánět anebo ji nepotřebuji?

Kdyžtak jde o magistrát ve Zlíně.

Děkuji všem a přeji hezký zbytek dne.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hs*
hodnocení

2x
Tady na webu Vašeho města koukněte na bod 10: portalobcana-m.zlin.eu/...
hodnocení

Děkuji, něják se mi to nepodařilo to tam najít.

hodnocení

1x

No...to je ten úřednický paradox..Na OP se fotí na úřadě...na pas také...ale na ŘP musíte přinést papírovou fotografii.

Nedivte se..tak to tady prostě chodí.

Ne, tak to prostě nechodí. V Praze si mě při podávání žádosti o výměnu řidičáku vyfotili na místě. Papírové fotky naopak nepřijímali. Takže je to asi jak kde. Zlín je dost velké město na to, aby potřebné vybavení na úředě měli. Nejlepší bude se tam předem zeptat.

hs*
No vidíte, já také Praha (úřad v budově Business centrum Pankrác), letos v srpnu měněn ŘP (prošel po 10 letech) a fotografii jsem musela donést svojí (papírovou-nebo jak to nazvat) - ostatně mají to uvedené i ve výčtu náležitostí, které je nutno donést - doslova "1x fotografie 35 x 45 mm"viz praha.eu/... a vzhledem k tomu, že tam někde byl odkaz na metodiku MD ČR, tak pochybuji že požadavky se budou lišit podle krajů...
doplněno 08.09.16 23:46: Mohl byste prosím uvést, kde v Praze Vás na ŘP úřednice vyfotila? Pokud čerpám z webu Magistrátu, je tato agenda zřejmě jen v Business Centrum Pankrác praha.eu/... a tam jsem já osobně - krom okének s úředníky (těch okének bylo zhruba 20), okénka pokladny, jakéhosi "peněžního přístroje"a slečny na Informacích - žádnou fotografickou místnost neviděla, ani o tom úřednice nemluvila, jediné co se týkalo fotografie bylo, že jsem na tu mou donesenou musela zezadu napsat rodné číslo.
Nepletete si to třeba s žádostí o pas nebo OP? Tam totiž úřednice opravdu fotí.

hodnocení

0x
Radši si tam zavolejte, u nás je to tak, jako v prvním příspěvku. Na občanku fotí, na řidičák ne.
lindaf*

U nás žádají papírovou fotografii (občanka, pas fotí oni tam), ale pokud nemáte, je možné se na úřadě nechat vyfotit v úředních hodinách na počkání, zkuste si zavolat jak je to na vašem konkrétním magistrátě :)

alileta*
hodnocení

0x

Potvrzuji většinu odpovědí zde: loni (nebo to bylo už předloni?) jsem během krátké doby měnila občanku, pas i řidičák. Na řidičák jsem si fotku musela donést, zatímco na pas i občanku mě fotili na místě.

hodnocení

0x

Vloni na jaře jsem si měnila strý řidičák a fotku chtěli,na pas a OP tam ale už fotí sami-Havířov.No,možná už je od té doby změna.

ctenar*
hodnocení

0x

Zajímavé, že podle zákona je fotka vyžadována jen při výměně propadlého řidičáku nebo při změně osobních údajů na něm uvedených.

Při vydání úplně nového nebo přidání skupiny se může asi použít i vyfocení na úřadě, pokud jsou na to vybaveni *ee*

doplněno 09.09.16 21:12:

Buď to nevidím nebo to tam opravdu není, ale zákon vůbec neřeší jak získat nový nebo rozšířený řidičák (jen, že ho úřad vydá).

Úřad sice chce Žádost o udělení ŘP, ale to v zákonu není uvedeno ve výčtu situací, pro které je podání Žádosti vyžadováno. *ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]