Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké první auto?

Od: rene* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jaké první auto do 35tis korun byste doporučili. Z mých favoritů je Audi A4 1.6 (74 kW) nebo 1.9 TDI, VW Golf III nebo IV zase buď v naftě nebo v benzínu a dále Pasat nebo Seat Toledo. Z prvních věcí auto potřebuji ke každodennímu ježdění do školy, s tím že bych najezdil cca 50 km a druhá věc že by auto jezdilo plné jelikož bych vozil spolužáky takže nevím jestli je dobré chtít benzínový motor bojím se že při plném zatížení auta a najetí denně 50 km bych musel do auta pořád tankovat s tím co jsem počítal bych měl na palivo měsičně 4 500 kč (započítána částka i od spolucestujících). Chtěl bych se zeptat také na vaše názory, ale i informace o cenách údržby, spotřebě a spolehlivosti, abych po půl roce zase nejezdil MHD. Moc se omlouvám, že jsem tak podrobný a náročný na informace, ale pro mě je to splnění mého snu. S pozdravem René Michel

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

skd
hodnocení

0x

Jednoznačně škoda 120,naučíš se a zabavíš

rene*
hodnocení

chci jenom říct, že nějaké schopnosti v řízení jsem nabral už jsem absolvoval cestu z Českého Těšína do Českého Krumlova a zpátky cca 840 km dále cestu z Č. Těšína do Maďarska města Mezőkövesd a zpátky cca 700 km a dále 2x cesta z Č. Těšína do Brna a 14 dní ježdění po Brně v centru města a další menší cesty které tu nebudu vypisovat oproti mým kamarádům už jsem toho za 6 měsíců najezdil poměrně dost, takže zase nejsem až takový začátečník s horkým řidičákem v ruce.

ridiczpovolani

To jste toho teda najezdil :). A to jste jel sám nebo vedle vás seděl taťka a kočiroval jízdu? O vw golf dneska uvažujou mladí klučíci, to ano, důvod je pro mě neznámý a pak si ještě myslí, jací jsou v takovým ořezávatku típci... nevím. Není to jediná investica a byl bych zvědavý, jestli si na všechno vyděláte. Navíc audi A4 není zrovna vhodná volba pro první auto...

Kolega výše navrhoval 120, já bych se nedržel tak při zemi a šel do feldy :).

Povinné ručení- u vás 6 000+, potřebné občasné opravy, tankování. Není to prča s autem a za to, že se člověk může vozit si musí holt zaplatit...

k2
hodnocení

0x

Nafta do 35tis bude akorat tak pokladnicka.

nellka
hodnocení

0x
"obdivuji" odvahu nevyjezdeneho ridice nacpat si auto lidmi a vozit je. Premyslel jste o zodpovednosti, kterou na sebe berete? Ridic neco trochu umi tak po odjezdeni 20000km. Jinak auta v teto cenove hladine jsou jen na investice. Neverim ze vyberete kus do ktereho jen neposypete. Natoz u vozu jako audi, vw... Kolik to bude mit najeto? 350.000?
rene*
hodnocení

Já už jezdím od 9 na motorce a na čtyřkolce s traktorem a s autem jsem začínal v 15 takže si myslím že nějaké jezdecké schopnosti mám v autoškole kterou jsem dělal ve škole jsem byl nejlepší ve třidě narozdíl od lidí co ji dělali i na počtvrté a i sám komisař mě pochválil i v rodině mi říkájí že jezdím moc dobře a lidem které bych vozil ví jak jezdím a rádi by se mnou jezdili víte jak se to říká nesuďte knihu podle obalu né každý mladý řidič musí byýt špatný neb hazardér a já řízení miluju a další vecí je já nemám tolik peněz abych si koupil lepší auto a každý pokud vím začínal s těmihle auty a co že mají tak dost najeto i na inzerci jsou auta která jsou pěkná a udržované a jsou do chvilky pryč na rozdíl od inzerátu které tam straší i dva měsíce.

ridiczpovolani

Ty naježděný km bych taky tolik nehrotil, ale musíte mít s sebou někoho, kdo rozumí autům. A každý z vašeho okolí si jako první auto kupoval A4 nebo Golfa? Tak to máte poměrně bohaté okolí, dneska je udržovaná A4 pořád pěkný auto, který lidi ocení, pokud je zachovalý... Jako první auto určitě žádnou velku investici, už vůbec ne A4... Pokud je vám felda špatná, tak bych koukal na nějaký bazarový levnější kousky, který tolik nezamrzí, až je budete zkopávat z kopce... Saxo, corsa, fiesta...

nellka
Ja nikoho nesoudim. Auta jsem vzdy milovala, k rizeni mela vztah, dle okoli jsem dobry ridic s najezdem kolem 40000 rocne. Presto si pamatuji na sve zacatky. Nijak prehnane jsem se nebala, ani jsem prehnane neriskovala, nemachrovala. Presto me v prvnim roce (to jsem najela tech 20000) spousta veci prekvapila. Clovek nema tak vycvicene reakce, stale se jeste soustredi i na techniku jizdy a tedy ne plne na okolni provoz, nedokaze se rychle rozhodnout, neumi zareagovat na smyk dokud jej poprve nezazije, musi si zkusit jake to je jet v opravdovem slejvaku kdy sterac nestiha, v mlze...
Chapu, ze student penez moc nema a prave proto je z meho pohledu takhle stare ojete auto hloupost, protoze nebudete mit na jeho udrzbu. Sezere Vas. Jen povinne ruceni bude stat majlant. Nez do auta tolik sypat, radsi bych vybrala neco za 70-80 tisic, kde uz budou lepsi kusy a pokud mate nejaky prijem (asi ano, kdyz by bylo na udrzbu) pujcila bych si od rodiny a nez platit opravy, splacela bych jim to. Nekoukala bych po takhle velkych autech, spis neco mensiho, kde za mensi peniz sezenete lepsi kusy - za me citroen xsara, clio - tusim ze diesel bez turba je temer neznicitelne, nektere fiaty, peugeot 405... Nejsou na machrovacku, ale drzaci. Jinak soused je klucik tak 23 let. Taky si koupil A6. Ocividne za par kacek (dle vzhledu a zvuku dost nalitano). Neni tyden aby pod tim nekdo nelezel nebo se v tom nestoural a on nebezel na bus, pac ten kram nejede
ridiczpovolani

Tady nellkou bych se asi moc neřídil :). Vy mu píšete, že nemá cenu kupovat nic levnýho a pak mu vzápětí napíšete 405, fiaty? To myslíte jako vážně? Radši napiš do nějakýho přímo moto fóra, tam ti poradí líp hele.

Jestli mu sežere felda peníze a 405 ne, tak to teda nevím, kde žijete :D. Pokud by koupil normálnější feldu nebo jak jsem psal předtím, tak to určitě zvládne. Údržba je potřeba u každýho auta, dílčí opravy... Povinné ručení- kurňa, vždyť to mu to povinko nijak neovlivní. V 18, jako první auto bez bonusů bude platit tu největší pálku a to ty největší u objemu, kterej bude mít. Dobrý plky, ale alespoň se ženská snaží pomoct...

Každý auto se vám posere, když se k němu nebudete chovat. Když koupí zachovalou ojetinu, která nekvete jak louka, tak když se k tomu bude trochu chovat, tak to udrží. I když budu mít nový auto a budu se k tomu chovat jak prase, tak budu platit jak mourovatej a auto mi bude odpadávat po kouskách.

k2

Golf je velke auto? Pokud budou jezdit ve 4lidech tak naopak jizda v cliu s atmosferickou naftou bude utrpenim. Peugeot 405 je pak zase o tridu vetsi nez golf a navic se prestal vyrabet v roce 1995, tazatel asi nechce zakladat muzeum...

hodnocení

0x

Na audi se vykasli , ber golf IV nebo octu nejlepe v benzinu. (pokud vam umre nafta budete brecet , nebude na servis)

isteron
hodnocení

0x

Ja by som doporučil Favorit, dvojkolesový, a zaplatiť za zárobok z letnej brigády ! Ocinka netreba otravovať !

asd1
hodnocení

0x

Za 35k? Tak to zapomeň na koncern, za tu cenu to budou shnilý olítaný plečky s velkým rizikem oprav za desítky tisíc... S tímhle rozpočtem např. Fiat Marea Weekend 1,9 JTD, koupit za 20, 10 nasypat hned do přepisu + výměnu rozvodu a náplní a 5 si nechat jako rezervu... Velký pohodlný auto, jezdí slušně, žere i naložený kolem 6L, motor je držák. Hnusný, tak ti to nikdo nešlohne ani neojede klíčema.

Nájezd pár set až tisíc km - slez zpátky ze stromu a počítej že minimálně 10 tisíc km jsi tak hříčka přírody. Pak je rizikový kolem 100 kkm kdy si začneš myslet že už řídit opravdu umíš. Učí se pořád i profi závodníci...Dobrá lekce je malá bouračka kdy se jen odřou plechy, pak budeš koukat jak snadno ztratíš nad autem kontrolu. Nejhorší je machrování před babou kdy to rozjedeš chvíli jsi král a pak přetáhneš a zjistíš že to neřídíš a bum - takových mrtvolek je každý rok spousta.

mrgandy*

Přesně tak :). Ze středových pilířů u hruháčů a stromů schovaných za zatáčkou je u nás prakticky druhý hřbitov.

davidc

No, první auto je problém.. už jen ta pálka za povinný bude hrozná, když půjde do nějaký 1.9... sice mám jednu z dražších, ale mě odhadovali cenu 11 000 za 1.8 16v benzín 2002 ročník..

Kamarád má Clio a nemůže si stěžovat.. 4 lidi se v tom dají vézt, jezdili jsme v tom i v 5 :D Jen u těch renaultů zlobí elektronika někdy..

To mohu podepsat, za ty prachy se vyhni naftě, a hlavně fauwé totálním obloukem...snad leda by šlo o starpu fabku s "hloupým" motorem...neznám nikoho kdo koupil výhodně ochcávku v naftě a nesypal tam jak do pokladničky...

dankju*
hodnocení

0x
Za 35k je na auto opravdu malo, zkuste sehnat vice penez a pak to smysl.
Doporučil bych Peugeot 406 2.0 HDI - motor je spolehlivy ale musi se dat pozor v jakem je stavu (jsme prece jem v Cesku), moc nerezne diky pozinku, je pohodlny a prijemny na svezeni.
Pripravte si na neho 60k + prepis + servis (cca 10k na pocatecni se kterym se musi pocitat) dale pojisteni, gumy atd.
Nezapomente spoluzak uctovat ne jen palivo ale i neco na udrzbu auta (gumy, olej, servis), bezne to vychazi kolem 5kc/km
Auto neni zadna sranda a to co mate nasetreno neni vazne moc
Jeste me napadl Ford Focus 1.8 diesel ale s tim nemam zkusenosti
doplněno 08.09.16 14:18: davidc - take nedoporucuji za 35k ale 60+ jelikoz tam uz mnou zmineny Peugeot vychazi dost dobre
davidc

Auto s naftou v týhle cenový hladině ho sežere. To bych rozhodně nedoporučoval.

asd1

První Focus má diesely problémové - čerpadlo + vstřiky. Radši benzín 1,6 nebo 1,8. Výborné auto, ale většina už je shnilých. MK2 zase za 30 ve slušném stavu sežene dost těžko.

Marea je hnusný Fiat, nikdo to nechce a proto je tak levná. Přitom to je vdobré auto které moc nerezne a nesype se. Bohužel poslední roky výroby jsou ca 2003, tak má většina nalítáno pár set tisíc km. Ale pokud jezdí tak jezdit nejspíš vydrží dál. JTD motory patří k tomu lepšímu, nejlíp 81 kW (1,9 JTD 110)

doplněno 08.09.16 14:44:

Za 60k koupí tři Makrely i víc = zdechne, hodí do šrotu a vezme další. Až u čtvrtý bude oproti 60+ prodělávat, pravděpodobnost že zdechnou tři za sebou je hodně malá... Navíc riziko že ta 60+ zdechne je stejný jako u Makrely, ovšem to pak bude v mínusudost těžce...

Na naučení ideální auto a i v dnešní době je pořád hodně slušná i jako hlavní auto i pro rodinu.

např. tady za 75 euro - vadná spojka a pár blbinek který vezme z vrakáče, nejdražší je dovézt to a postavit na značky, celkově by mohlo vyjít na těch 20k. Má zánovní zimní gumy = bez dalších investic. Na naučení ideální - bezpečný auto, když to odře tak to nevadí.

ww3.autoscout24.de/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]