Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antikorozní ochrana podvozku a dutin

Od: michalr* odpovědí: 18 změna:

Zdravím,

vyplatí se dělat toto na 16letém autu? Ovšem v dobrém stavu, viditelná koroze není. Pouze lehce chycené části na nápravě. Auto si chci ještě chvíli nechat. Ale 4k jsou 4k.

Dělat doma to nebudu. nemám kde. Dával bych někam do servisu

doplněno 11.09.16 12:39:

Tak jsem vlezl pod auto, a kabina, podlaha a plechy jsou relativně ok (dříve ošetřené). Trochu jsou chycené povrchově podběhy jinak mám takto rezaté nápravy (ramena atd.). Samozřejmě jsou duté. Mám se tím vůbec zabývat?

Antikorozní ochrana podvozku a dutin

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

určitě se ůdržba vyplatí minimaálně už jen pro pocit že sem si pro auto něco udělal *palec*

michalr*
hodnocení

Jak dlouho tak v průměru to na podvozku vydrží? Někdo kdo by mě doporučil někoho v okolí pardubic?

fik
hodnocení

0x

Na 16 leté auto pokud si je chceš ještě nechat se to bezesporu vyplatí. Samozřejmě tempo koroze se velice výrazně spomalí pokud se to udělá dobře. Pokud by jsi s tím začal dříve,tak ani žádná koroze nevyleze

doplněno 07.09.16 20:39:

Vydrží to podle toho kdo to dělá. Pokud to někdo stříká na rez a na špínu tak to vydrží týden. Pokud to nastříká na očištěný podvozek tak klidně dva roky

michalr*
hodnocení

bohužel předchozí majitel na to kašlal. Ok půjdu do toho

takjan*

No, prastarý recept, kdy to vydrží je nastříkat spodek vyjetým olejem a projet se po prašné cestě. Zelené magory z toho ovšem může šlehnout

michalr*
hodnocení

Tak jsem tak uvažoval a zjistil, že v mém okolí není nikdo komu bych mohl důvěřovat, že to udělá důkladně. Proto uvažuji, že ty nejhorší místa udělám sám.

Co mám koupit za přípravek? Vím, že jsou Resistin, Wurth, a mnohé další. Chtěl bych něco ve spreji. Plus bych potřeboval poradit postup aby to mělo co největší účinek.

Díky

fik

.Postup je jednoduchý,tam kde to není rezavý to musíš umejt,aby tam nebyla špína a pak nastříkat. Místa který jsou rezavý,musíš nějakým způsobem,buď kartáčem v brusce,nebo ručně dráťákem a smirkem vybrousit na kov. Potom natřít odrezovačem,pak nastříkat. Hodně dobrý a osvědčený je černý tlumex,to můžeš klidně natírat,jde to ředit benzínem,natřít klidně dvě nebo tři vrstvy. Ve spreji se prodává bodyna-taky černá a dobrý. Nech podvozek uschnout a pak udělej věc z který ekoteroristům hrůzou vypadají vlasy. Někde si sežeň vyjetý olej,je jedno jaký,a nějakou stříkačkou s hadičkou jej naper do dutin. Je dobrý to naprat i do nápravy,pokud jsou třeba díry v ramenech nebo v nápravnici tak tím. Většinou tam jsou plastové zátky,které jen vyndáš šroubovákem a máš tam přístup. Auto postav na nějaký igelit,přece jen nemusíš být takový prase,nech to vykapat tak den a pak jak už bylo řečeno se projeď po nějaký polňáčce. Do toho oleje se nalepí prach,a vznikne takový mazlavý černý šmír,s velice silnými protikorozními účinky,který prakticky nejde sundat. A když to napereš do dutin každé dva roky+ještě natřeš nebo nastříkáš podvozek,tak auto nezhnije ani za 1000 let. Mám to ověřeno na felicii která je korozí pověstná,za 17 let tam není ani stopa po korozi

drostra.cz/...

já používám toto

hodnocení

0x

Pokud nechcete vypadat jako pan Knotek, když stěhoval uhlí, použijte nástřik na bázi vosku, na vojně se tak ošetřovaly úloženky (možná se to dá i dnes někde sehnat). Celý tank, náhradní díly atd. po dvaceti letech jako nové. Celou proceduru jde nachystat i doma a svépomocí nastříkat. Do dutin hadička z ostřikovačů a vějířovitou tryskou na konci, vosk se dá běžně koupit, ředí se benzínem, terpentýnem nebo olejem, případně kombinací. S 1kg vosku nastříkáte celé auto a pokud máte v blízkosti včelaře, místo do výkupu vám ho rád pustí za lahvinku. Auto vyvětrá za 1 den na slunci, 2-3 dny v zimě.

michalr*
Potrebuji hlavne neco co je ve spreji. O ditiny me az tak nejde ale hlavne potrebuji udelat podvozek. Ramena a napravy.

Podvozek, ramena a nápravy natřete štětkou a v podstatě čímkoliv. nebo nastříkejte sprejem, stejně to nemá jiný než estetický význam. Rezavá náprava bude za půl roku zase rezavá ale není problém, když má v čem držet a podvozek (podlaha) bez ošetření shnije zevnitř. Takové ošetření je ztráta času a vyhozené peníze. Kulový čep nezachrání ani neprodlouží životnost tyči řízení :)

fik

Má to význam,ale musí se to udělat pořádně,ono natřít to na rez opravdu nemá význam,musí se to obrousit až na kov-což je velmi pracné a lidem se s tím nechce dělat. Vnitřek náprav taky vylít vyjetým olejem,klidně stačí i obyřejná hadička,olej je silně vzlínavý a nateče všude. A pokud je duté rameno,vždycky se tam dá nějak dostat,není hermeticky uzavřené,to samé nápravnice

fik
hodnocení

0x

Podle tý fotky to není koroze skrs,jenom povrchová liška. Obrousit a natřít silnou vrstvu tlumexu,žádný sprejíky. Dovnitř do ramena a nápravnice potom napustit olej-smysl by to ještě mělo,to když kolikrát vidím co na autech jezdí za hrůzy tak se divím že to vůbec drží po kupě

michalr*
hodnocení

Dost jsem se setkal s použitím Dinitrolu RC 900 na rez a poté Dinitrol 447 na vrch...nedisponuju kompresorem a stetcem se mi to patlat nechce. Ideálně potřebuji aby auto vydrželo ještě jednu technickou tj za dva roky.

fik

Štětcem je to právě nejlepší řekl bych,protože do pistole to nemůžeš namíchat nějaký příliš tuhý,zato štětcem můžeš natřít pěkně silnou vrstvu. Navíc nemusíš nic zakrývat,co nechceš stříkat. Když si koupíš takový ty doktorský gumový rukavice tak se ani nezakydáš. Hlavně ale jak už jsem psal několikrát,důležitejší než způsob nanášení je způsob obroušení. Když by jsi to nastříkal na tohle,tak je to za měsíc dole

michalr*
hodnocení

Tak samo že na tohle to nebudu natírat. Nejdříve obrousím, a pak ošetřím dinitrolem 900, který zbytek rzi zakonzervuje. a pak natřu nebo nastříkám něčím dalším..

hodnocení

0x

pouzít ruststop a nic nebude rezavet aplikuji jednou za 2 roky je to takový olej dostane se vsude

michalr*
hodnocení

A lze to aplikovat na již zrezlá místa?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]