Nejste přihlášen/a.
Dobrý den je mezi vámi někdo kdo dobře vyzná a orientuje v těchto typech mašin?
Mám teda na mysli ne ty těžké cestovní, ale ty lehké sportovní, závodní na blbnutí v terénu, ale musí mít papíry!
Mohli byste mi poradit nějaký co by byly už ještě bez úprav vhodný pro skoro dvoumetrového borce? Jde mi o to abych na ní neseděl jak vosa na bonbónu, a nebouchal se kolenama do brady
Nebo kteří výrobci nebo jejich modely jsou už celkově od konstrukce větší, vyšší.
Díky moc a přeju pěkný den.
Pokud enduro a pokud skutecne vice na jezdeni v terenu, pak neni na skodu, kdyz je motorka mirne mensi, nez vetsi. Neni zadna velka slast tahat se v terenu s velkou tezkou masinou typu super tenere, afrika twin, Big a podobne (tim myslim ty puvodni, vychazejici ze skutecnych endurovych stroju).
Klasicka sestikila jako XT, DR, KL udelaji parady dost a jako vosa na na bonbonu urcite nebudes.
Servis za par kacek a nic novejsiho bych si na blbnuti do prirody neporizoval.
Ano, ty velké těžké nechci. To bych ani nezvedl kdyby mi lehlo, nejsem nabušenec z posilky. Nějaké to z lehčích (vzhledově to vypadá jako mx mašina)
To DR nevím , no známý má DR350 A na tom sedím tak nějak divně, jako na staré Jawě, má hrozně nízko sedlo..sám říkal že je to pro mně malé.
Neměl byste prosím tip na něco co je z téhle kategorie, ale hodně vysoké, jako sedlo co nejvýš a i celkově rozměrama by patřilo k větším?
Děkuji.
A co teda chcete? Ostre lehke enduro se servisem na motohodiny, co nadhodil v 1. reakci "host", nebo "tupe" tezke enduro se servisem na km, o kterem pise "axus"?
No jo, ale to je tezky.
Klasicka tereni endura uz se dnes prilis nedelaji, z tech klasickych jsou vsude uz dnes motardy dobre leda tak na uvalcovanou polnacku a na silnici se z motorek do terenu dostavaji krosky upravene pro silnicni provoz. Napr. RMX od Suzuki, EXC od KTM a pod. Na nich budete sedet kilometr vysoko, ale stale na tom bude dvoumetrovy chlap vypadat jako ta vosa - prave proto, ze je to urcene do terenu, tak to musi byt male a obratne.
Velkou nevyhodou techto stroju jsou servisni intervaly. Vykon to ma vyhnany do oblak a stejnou dobu co stravite v terenu s tim stravite i v garazi. Navic abyste s sebou stale vozil kanistr na dolevani benzinu pac nadrze jsou vetsinou mensi nez basa piv.
Stale si myslim, ze 600ccm klasika z druhe poloviny 90. let je dobra volba. Dvoumetrovy na to urcite prilis velky nebudete a pritom to v pohode terenem protahnete.
A treba ta dr 350 ma oproti dr 600 sedlo niz skoro o 50mm.
Tady je největší problém že tomu moc nerozumím. Ono výrobců je dost a těch modelů je hodně
Taky jsem spíš taková tyčka, proto chci něco lehkého. aby mi to neurvalo ruce.
Máte prosím tip přímo na něco konkrétního, na něco takového, lehkého, v čem se nebudu muset neustále hrabat, s rozumnými serv. intervaly aby to něco vydrželo? A na značkách. Taky bych s ní chtěl podívat někam - kam se autem nedá a na kole je to za trest, ale jede se tam dlouho po silnici...
Aby se na to daly běžně sehnat díly.
Děkuju.
k2: Co je lepší? mth nebo km?
Tak napriklad Suzuki DR650SE. Vyskoka, lehka, s dobrou nadrzi, vykonove dostacujici, nenarocna na servis.
Na nasledujicich strankach si muzes vybrat motorku, zadat svoji vysku, polohu v ktere sedis, nohy na zemi nebo na stupackach a ono Te to ukaze, jak je na takove motorce budes vypadat. Vsechny modely tam ale samozrejme nenajdes:
axus: tohle znám ale je to trochu mimo, to je možná podle nějakého "normalizovaného" člověka ale mám dlouhé nohy a ruce, a třeba na tom DR350 je to ve skutečnosti trochu horší než na tom obrázku..
A co je lepší, servis v km nebo mth?
Je to na mojí výšku, asi 194. Taky si myslím že tady vůbec neuvažujou váhu ridera, že mašina si ještě trochu sedne + sedlo taky...
Jasny, ta stranka je jenom hruby nastrel. Ty si tam ale davas furt tu 350. 650 je vetsi.
Pokud by neslo o penize a servis, pak bych Te teda doporucil KTM 690 Enduro nebo dokonce 950 Super Enduro. To jsou obrovske vysoke masiny. Jenze nakupni cena, cena servisu, nahradnich dilu a jejich rychlost opotrebeni to zabiji. Takze to jen tak doporucit nejde.
Asi take zalezi, jaky mas rozpocet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.