Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodinné auto do 400000

Od: blanell* odpovědí: 25 změna:

Dobrý den, dostala jsem od tatíka k dispozici 400.000,- na nový vůz...jeho podmínka byla, že bude nový nebo maximálně předváděcí. a má podmínka, že se mi do něj musí vejít kočárek pro mimi a nižší spotřeba...Jaký vůz by jste zvolili? Doufala jsem v Octávku s lepší výbavou (třeba z těch předváděcích) a tam se teda finančně nevejdu :/ Děkuji za jakýkoliv názor

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bouska
hodnocení

1x

Pokud mohu radit tak předváděcí ani náhodou.Dělám mechanika a sem tam jezdím s lidmi kupovat auta(já tedy jen prohlížím a říkám co se mi zdá a co ne)Na vlastní oči jsem se nejednou přesvědčil jak jsou v předváděcích zhuntované motory.Jinak kočárek narvete skoro do všeho.

hodnocení

0x

Dobrý den,

pokud jste doufala v Octavii (nové auto), tak stačí přidat 16.000 Kč a máte ji (Octavia liftback, 1,2 TSI, Ambition).

Pokud jste doufala v Octavii Combi (nové auto), tak přidejte 51.000 Kč a máte ji také (1,2 TSI, Ambition).

Stáhněte si aktuální ceník a máte to.

Před každým salonem Škoda stojí mraky předváděcích vozů - tam je cesta k lepší výbavě, ale s nějakým najetým km.

Jinak je toho na výběr strašný množství, spíš ještě napište, které značky ano a které nechcete.

Dál je dobré uvést poček km ročně a jestli nutně kombi nebo kočárek nacpete i do krátké verze.

hodnocení

0x
Kia Carens v benzinu za 430 000 Kč...

hodnocení

0x

Než budu radit, prosím o info - jak velká je vaše rodina - dítě jedno nebo tři, jak staré? Jak časté jsou krátké trasy a kolik metrů či km je od jednoho nastartování? Kolik km najedete za rok? Kdo bude zajišťovat servis?(tím je myšleno, zda budete servisovat v autorizovaném servisu nebo u nějakého známého)

Díky

doplněno 05.09.16 15:15:

A vlastně ani nemusíte - pro rodinu bych doporučil jedině citroen.cz/...

a s ohledem na servis či nájezd km pak motorizaci 1,6HDI, v případě cestování do 20-30tis km (ale záleží na charakteru cest) bych pak doporučil 1,6VTi.

Doporučím také nekupovat hned, ale počkat na výprodeje - jsou i 2x do roka a dá se koupit i o 30% levněji - plně vybavený vůz, exlusivní výbava, o které si Octavia jen sní... za tu cenu je oktávka holátko, nebo si u škodovky připlatíte 200 a víc tisícovek.

doplněno 06.09.16 07:36:

kia ceed neeeee - mělo několik známých mých známých - většina se jich hned zbavila, ostatní nadávali - opravdu nebrat...

ten citroen berlingo se vám nelíbí? lze 5 i 7 míst, dobré dveře, super výbava, při akcích ta výbava naprosto úžasná - přitom do vaší ceny se vlezete. Vyšší posed oceníte po 40ce, ale i dřív se na to dá zvyknout...

Kdybych měl ty peníze, jiné bych nehledal... a motor 1,6HDi se spotřebou do 4,5 litrů... co víc?

blanell*
hodnocení

Citroen berlingo multispace shine 1.6blue HDi 120 SS Man 6

A co toto?

*srdce*... já bohužel ty peníze nemám, budu muset počkat na 8-10 let staré,... ale ten motor je vlajková loď, auto je léty osvědčené, proto na něm jsou minimální úpravy. Plní EURO VI, takže v budoucnu vás pustí i do centra města bez omezení, která se stále zpřísňují..

Díly jsou srovnatelně drahé či levnější než škoda henlain... servis u nových aut je v podstatě všude na cca. shodné ceně.

Když počkáte na akční výprodeje, můžete mít velmi dobrou cenu. Takto dokážete ušetřit opravdu 100tis díky pár měsícům/týdnům. Nebo přímo oslovte nějaký autosalon s touto poptávkou po předváděcím voze.

doplněno 06.09.16 14:42:

Ona ta cena by v akci mohla být i 360tis... záleží vždy na výbavě a aktuální akci..., ale když někdo potřebuje hned, pak není důvod čekat. Klidně zkuste handlovat i přímo u prodejce - mají různé možnosti... třeba obchodní slevy.

Spotřeba je o pedálu - kdo umí s naftou jezdit, ten dokáže i 4,5 litrů... Brácha se s xsara picasso dostane pod 5 litrů (měřeno podle nádrže, ne podle palubního pc) vždy.

Hyundai je stejný jako KIA - nabídka bývá údajně levná, záruka na více let podmíněna pravidelným drahým servisem přímo u nich... cena se pak trochu zvýší. Největší problém u kia i hyundai je však kvalita motoru a elektroniky. Bylo by dobré zeptat se nějakého servisu v okolí, co není omezen "autorizací" - prostě garážmistra, co opravuje vše - ten by dokázal upozornit na chybičky. Já o Hyundai (i20 a ix30) slyšel přímo od mechanika velmi nepěkné věci... ale možná to je o smůle na výrobní vady...

Test bezpečnosti - marketing - kdo má víc peněz, ten má víc hvězdiček. Rozdíl nehody dvou vozů při rychlosti 130km/h je 3 týdny delší trápení na IP před smrtí. Kdo má umřít ve voze, ten tam zemře. Vezmete-li si bezpečnost Favoritu, pak je berlingo letadlem...

doplněno 06.09.16 16:43:

Pro @K2 - je to na tazatelce, ale nevím, jak chcete bez potíží dát hluboký kočárek do I30tky... je to přes práh, kulaté ze všech stran ... myslím, že ne každý kočár do toho auta vleze. Naopak možnost 7 míst ve voze se může hodit, přitom ty dvě sedačky může mít třeba rok schované někde v garáži a vytáhnout je jen na dovolenou nebo cestu na hokej s kamarády...

Já vidím multifunkční vůz, který se může v případě potřeby stát stěhovákem, má možnosti variabilních sedaček, o kterých se jiným nezdá. 400tis má od otce, případný doplatek si asi naspoří sama - vyšší částky tedy neřešme... nabízejme typ vozu, který známe jako dobrý, ověřený.

blanell*
hodnocení

Tak jsme se právě vrátili z prohlídky tohoto vozu. Predbezne jsme řekli, at nám ho do pátku podrží. Vyslo by nás na 440.000 a je to nejsilnější motor a nejlepší výbava...ale zase jsme našli, že Citroen Berlingo propadl v testu bezpečnosti...oproti tomu Hyundai i30 vyhrál...a zase jsme na vážkách :)

A spotřeba Berlinga je spíš 5-5,5...

k2

Nechci bejt hnusnej, ale vite vubec, co chcete? Zacala jste s nizsi stredni do 400k a ted je z toho 7mi mistne MPV za 440k.
Pokud nepotrebujete tak "velke"auto, jako je Berlingo, tak proc nejdete do te i30, kdyz se Vam libi?

sauto.cz/...
Vybavu to nejakou ma, na naftu to jezdi taky a je o 50k levnejsi...

400k
hodnocení

0x

Dobrý večer, za ty peníze koupíte dobré auto. S větší výbavou spíš lehce jeté ale zachovalé. Pokud potřebujete 7mi místné tak Zafira ta nejnovější lze pořídit. Případně co třeba Mondeo, teď jsem an jedno v tom největším autobazaru viděl. Hezká výbava Titanium v kombi za 400k. Nějaké sice nové ale nevybavené je nanic.

hodnocení

0x

Já bych se zkusil podívat na nějakého Forda C-maxe.

blanell*
hodnocení

Tak koukám celý den, a na nic jsem nepřišla. Kromě toho, že chci asi za málo peněz až moc muziky :/ Ta nová auta koupím spíš jen v základu, stará mi tatík nedovolí a předváděcí, co jsem obvolala (třeba Škoda), taky žádná sláva. Předvádí většinou nej výbavu ale to jsou zase úplně jiný peníze... co říkáte na Kia Cee‘d? Tam bych asi už i pořídila s výbavou, ale zase tápu v motorech :/

Kia Ceed je dobrá volba.
Motory v benzinu má 1,4 73kW a 1,6 GDI 99kW.
Litrovému tříválci 1,0 T-GDI je příliš složitý do tak jednoduchého vozu!
Naftové motory berte jen pokud najezdíte přes 30tkm.

Tchán má KIA Ceed a furt s tím je v servisu. Do kufru se vejde tak maximálně bedýnka od piva. Pokud chcete kufr, tak prostě Oktávku. Tam naložíte téměř vše a ještě máte místo.

mrgandy*
hodnocení

0x

Nějak nechápu, proč vám dal jako podmínku kupovat nové auto? Může mi to někdo ze zdejších vysvětlit? Co je špatného na ojetých autech, které jsou prostě zajeté, ale v pořádku? Navíc, u ojetého auta si můžete dovolit mnohem lepší kvalitu a výbavu než u auta nového... O tom, že by ojetá auta byla poruchovější nebo náročnější na finance nemůže být řeč, o tom tu už bylo hodně, důležitý je samozřejmě výběr.

Ano, může být pěkný mít auto nový, mít ho jako první. Ale radši si koupím zajetý SUV s lepší výbavou. Nehledě na to, že jakmile koupím auto, tak cena klesá okamžitě rapidně dolů o větší tisíce.

PS: Nehledě na fakt, že to teda nejsou teda peníze k dispozici, když vám říká, co máte koupit. Co dělá tatík, že vám dal takovýhle pravidla, kde na to přišel a proč? Dokonce ani majitel servisu tady u nás nekupuje nový auta a to si tomu myslím rozumí. Kdyžtak si nechte poradit od někoho přímo.

hodnocení

0x

fiat.cz/...

přidal bych 20000 a šel do tý 1,4 v turbu výbava lounge

tchán má tu 1,4- 95 koníkú výbava velmi slušná a za 4 roky jen údržba sám sem překvapen co je tam místa jen ten motor měl mít aspon turbínu či větší obsah

kristynamajero
hodnocení

0x

to je od tatínka moc milé :) řešila jsem teď podobný problém a také jsme se ještě nerozhodli a jsme ve fazi vybírání, co ale víme, je to, že do nového auta bychom dnes nešli, když se dají pořídit super auta z bazaru, která jsem v top stavu a stojí to mnohem mené a muzete si dovolit více (jako treba plna vybava apod.) za auto, které mělo hodnotu 750tis. ted zaplatíte treba 400tis., a na aute to ani neni znat, zkuste to treba tatinkovi takto podat a treba se jeho nazor zmeni :) jinak preji hezky den...

danys*
Ano jsou toho plna Áčka, ESA atd. Jen si vybrat nejlépe podle vzhledu :-D

hodnocení

0x

Teda upřímně, taky bych chtěl mít rodiče, kteří mi dají 400 tisíc na auto :)

A co třeba Fabia combi s pěknou výbavou?

hodnocení

0x

Jinak v servisu mi maník povidal, že nová auta se dělají dneska na 5 let. Do nového bych nešel ani náhodou. Vyjedete ze salonu a ztrácíte na ceně. Ten referenční je dobrá volba, ale mnohdy cena není moc příznivá. Chce to nějaký bazar a vybrat auto, které má najeto kolem 50 tisíc. Je to o tom, hledat. Jinak také nechápu, proč máte podmínku, NE Starší auto.

uska*

Je rozdíl mezi předváděcím vozem a referenčním. S předváděcím vozem skláče každý zákazník, s referenčním jezdí od nového vozu pouze jeden zaměstnanec. Má to jako bonus k platu. Ale do roka jej musí vrátit a auto se prodává. Zde se dá smlouvat o ceně. Já u Citiga starého 11 měsíců a najeto 11 tis. km jsem měla slevu 50 tisíc.

mzxy*
hodnocení

0x

za 400 tis koupíte v SRN i 1.6 tédéíčko i se značkovým kočárkem, je nutné ohlídat aby bylo víc jak půl roku registrované a mělo na tachometru víc jak 6 tis km, jinak se v ČR musí zaplatit DPH z pořízení nového dopravního prostředku...

Stačí zagooglit na www.mobile.de, zavolat prodejci a vyrazit za hranice, na tom slovíčku "nové" bych tak úzkostlivě nelpěl, je zbytečné utratit víc než je rozumné, pokud to neodepisujete z daní

Ušetřené prachy se rodině s dítětem vždy hodí

blanell*
hodnocení

Tak tatik nakonec svolil,ze muze byt auto cca 1rok stare...jake moznosti mame ted?

Víte, já otci rozumím. Pokud koupíte nové auto, máte vše - nové, záruku, jistotu stavu...

Rok staré auto už je stejné jako 5-6-9-více leté - nevíte přesně, kolik km tam je najeto, jak se k tomu původní majitel choval. Vidíte nabídku ročních aut? 100tis km na tachometru. To znamená, že je nutné vyměnit velmi mnoho věcí.. namátkou: Brzdy, tlumiče, u některých dokonce spojku, rozvody, začíná třeba blbnout elektronika, klima je špinavá,...

Do ročního auta bych nešel. Buď nové nebo 8 let staré. U starého prostě počítám s investicí a mám ho jako dopravní prostředek - nějaký šrám mi nevadí...

fordfocus10
Odpovím na nesmyslnou řeč - "Rok staré auto(nebo-li !předváděcí vůz!) už je to stejné jako 5...
Ne to opravdu není! Předváděcí vozy mají za dobu, než je někdko koupí, najeto kolem dvou až max. pět tisíc km. Takže si prosím zjistěte, co je předváděcí vůz.

fordfocus10
hodnocení

0x
Dobrý den, rozhodně doporučuji Ford Focus s motorem 1.0 ecoboost 125 koní(92kw). Nenechte se zastrašit velikostí zavazadlového prostoru (490l). Je dostatečně velký. Motor 1.0 ecoboost je na tohle auto celkem silný a řekne si zhruba o 6-6,5l benzinu po městě a mimo klidně jen 5l.
PS: Osobní zkušenost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]