Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ojeté vozidlo - technická -prepis

Od: palacky* odpovědí: 2 změna:
Ahoj, dobrý den,
poprvé si kupuji auto a když jsem si přečetl o přepisu, tak jsem z toho maličko jelen. Ale to je v pohodě. Jen mě zajímá, jestli, když má auto technickou třeba cca do 6/2017, jestli musím kvůli přepisu na tu technickou jezdit.
Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

endyfrog*
hodnocení

0x

Zda kupujete auto třeba z Prahy musíte přepsat v Praze a vy můžete být třeba z Ostravy nebo dát plnou moc prodávajícímu a on to vyřeší a pošle poštou ,musíte si udělat evidenční kontrolu na vaše jméno ,zaplatit pojištění ,na STK musíte jen na tu evidenční kontrolu ta nemá z technickou nic společného dále zaplatíte přepis tzn poplatek 800.-tzn technická je platná a vy dořešíte jen tyto úkony nebo vše vyřídíte v jeden den na místě koupíte,uděláte evidenčku,zaplatíte vše co je potřebné a odjedete

hodnocení

0x
Pokud myslíte technickou jako prohlídku včetně emisí tak nemusíte,ale musíte na Stanici Technické Kontroly na tzv evidenční kontrolu (Vy nebo prodejce).Jinak,změna se zapisuje v místě registrace vozu!Tzn auto je v TA ,vy jste OL tak musíte vše v TA.Nedoporučuji toto řešit plnou mocį,ale vše společně s prodejcem!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]