Nejste přihlášen/a.
Zdravím, moje motorka (PitBike Orion 125) žere olej.
Jako první, co jsem udělal, tak bylo, že jsem přetěsnil hlavu a koupil nová gufera na ventily.
Problém vyřešen nebyl, tudíž mi bylo jasné, že už zbývá jen jedno místo, kudy olej může procházet - přes píst.
Sundal jsem hlavu a párkrát prošlápl a ze spodu válce teklo oleje fakt hodně.
Taky když doliju olej do plna, tak po cca 3 hodinách jízdy jsem s olejem na suchu.
A teď k otázce:
Jdou nějak roztáhnout stírací kroužky? Mám tam dva a mezi nimi je nějaká pružinka či co, ta roztáhnout jde, ale ta se přizpůsobí velikosti kroužku, takže roztahovat pružinku nemá cenu. Jdou nějak roztáhnout ty dva kroužky? Jsou dost tenké. Jestli prasknou, nevadí, alespoň něco zkusit, stejně se na tom jezdit nedá, oleje se nedoplatím a ten dým, co je za mnou, no, určitě lidi za mnou nejsou nadšeni, proto radši nejezdím, dokud to nevyřeším.
Píst je ve válci už volnější, nicméně kompres stále má, pouze stírací kroužek už nestírá kvůli toho, jak je válec vychozený.
Koupil bych nový válec a píst, bohužel na můj typ motoru už se nic sehnat nedá, mám motor Ducar.
Prodávají se pouze na lifana a ten na Ducara nepasuje z toho důvodu, že má krátkou ojnici, tudíž bych musel koupit válec, píst a ještě klikovku, to by mě taky vyšlo dost draze, proto bych se nejraději chtěl pokusit nějak roztáhnout ty stírací kroužky, alespoň o trochu, pokud je to možné.
Pokud to nepůjde, tak bohužel, budu muset koupit válec, píst a klikovku, co se dá dělat.
Jaký je vnitřní průměr válce a jaká je šířka drážky v pístu pro stícací kroužek. Vůle se měří tak, že vložíte pístní kroužek asi 10mm od horní hrany a změříte mezeru mezi konci. Ta má být v řádech destin mm. Pak pístní kroužky nesmí v drážkách pístu viklat, jen suvně do rážek. Nezapoměňte, že kroužek kmitá v drážce a tu opotřebovává.
Ne nejdou roztáhnout. Už jsou opotřebené,mají velké vůle. Musíš dát přebrousit válec,nebo koupit novou vložku-záleží na řešení motoru. Nové kroužky a samozřejmě i nový píst. Klikovku možná nemusíš,nevím jaké je tam přesně řešení,ale možná bude stačit jen vyměnit šálky,pokud je to klikovka v celku tak rozlisovat a nový ložisko
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.