Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mísitelnost fridexu

Od: milis® odpovědí: 6 změna:

Mohu do chladiče Felicie, kde mám modrou nemrznoucí směs nalít ( doplnit stav ) Fridex Stabil?

Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Neryskoval bych.Stabil není určen pro hliník-leptá jej

hodnocení

2x

ne dolejt můžeš jen modrou či zelenou nemrznoucí směs

pokud naliješ bílej fridex nebo červenou nemrznouci směs riskuješ že ti to časem sežere těsnění pod hlavou a budeš mít zbytečný starosti

jabraka*
hodnocení

0x

všechny nemrznoucí směsi jsou v podstatě založeny na destilované vodě a etylenglykolu,u novějších propylenglykolu.Něco inhibitoru koroze.Prodejci sice rozlišují směsi pro ocelový blok motoru a hliníkový,ale moc velký rozdíl ve složení není,pro hliník je míň inhibitorů./

(organických kyselin)

Myslím,že se nic nestane,když se chladič doplní jinou směsí,než tam byla původně.V létě bych nedoplňovall nic ,než vodu.

JABRAKA

hodnocení

0x

Nevím proč hned všichni chcete doplňpvat nemrzku! Mně za pět let (mám tam již poněkolíkáte nemrzku G12,oranžová s výměnou po 5rocích) -od výměny do výměny klesne zámrznost kapaliny max o 2°C z nějakých cca-27°na -25°c.dolévám nemrzku asi tak měsíc po výměně pak když je třeba tak jen vodu a není třeba dolévat nemrzku.Ale má to jednu podmínku-když koupím hned měním a pak vím co tam je a pokud je porblém-opět vím čím doplnit!

Milisi doporučím -dolejte jen vodu nebo destilku (dle toho nakolik se cítíte-já se řídím radou výrobce,který píše vodu ,NE destilku!) a pak vycucněte vzorek kapaliny hustoměrem a změřte do kolika ° máte namícháno-pokud víte jak je tam dlouho,Nevíte-li to tak tuplem -dolít vodu a na zimu vyměnti celou náplň!

Jabrako-nekteré jsou mísitelné ale některé NE,udělají z kapaliny kaši co nebude chladit a bude následovat minimálně jen vyčistění celé chl.soustavy+ nová náplň !

karel1234
hodnocení

0x

Asi takhle:

G11 (zelená, někdy modrá) - norma TL774C
G12 (růžová, oranžová) - norma TL774D
G12+ (růžová) - norma TL774F
G12++ (růžová) - norma TL774G

Kapaliny s normou C a D se v žádném případě nesmějí míchat. Vznikne velmi agresívní směs hnědé barvy, která rozežírá hliník a naleptává gumu.
Pokud se jedná o novější kapaliny s normou F nebo G, ty se mohou mísit s čímkoliv bez problémů.

fik
hodnocení

0x

Chladící kapaliny mísit NEJDOU. Tím si dokonale zničíš motor. Jestli ti za to těch pár kaček stojí. Doplň normálně modrozelenou G11 jakou tam máš

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]