Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis vozu 2016

Od: jack* odpovědí: 2 změna:

Zdravím. Chci se zeptat na pár detailů jak přepsat auto. Vím že musím na evidenčku že u ůřadu musí být oba. Jde mě o jedno. Pro auto si přijede člověk a chce si ho odvézt. Nemám problém. Plnou moc mám ať si to vyřídí sám.

A teď otázka: evidenční kontrolu může provést kupující beze mě nebo na to taky potřebuje plnou moc?

A za další. Pokud ho nepřihlásí hrozí mi pokuta. Lze do smlouvy uvést že pokud auto nepřepíše do 10 prac. dnů pokutu zaplatí on a ne já? A jak je to s pokutama nebo přestupky které provede nový majitel ale auto bude stále přihlášeno na mě? Lze do smlouvy uvést např. od koupy vozu se původní majitel distancuje od jakýchkoliv prohřešků a pokut které nový vlastník nasekal? Děkuji moc :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

0x

ad. 1) Nepotřebuje PM

ad. 2) Do smlouvy si napište co chcete ve finále vám to bude k ničemu!

ad.3) Chápu, že napsat do vyhledáváče "přepis vozidla" je nadlidský výkon

hodnocení

0x

1) na evidenčku nepotřeuje plnou moc.

2) Neděláte dobře, že si nezařídíte sám převod.

3) Pokuta Vám hrozí, až do 50 tisíc, i když jí ještě nikdo nedostal.

4) Do smlouvy si můžete dát cokoliv, nelze se ale zbavit právní zodpovědnosti. Musíte do smlouvy uvést sankce, třeba že za každý den, kdy nezařídí převod uhradí Vám sankci 200Kč. Tu pak budete složitě vymáhat u soudu s úspěchem.

5) Pokuty za přestupky jdou za řidičem, popřípadě za majitelem vozidla, který Vy, po podpisu smlouvy, nejste.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]