Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidenční kontrola vs emise

Od: neporadeknaur odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,Prodávající byl na emisích dne 15.8.2016 a na stk dne 18.8.2016.Mohu auto přihlasit na jeho pojištění a nasledne ho zrusit a zalozit svoje?Vztahuje se evidencni kontrola na emise?Protoze udajne plati evidencka na 10 prac.dnu,takze nevim jestli auto prihlasi,protoze emise jsou po terminu.Diky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

0x

můžete přihlásit na prodejcovo pojištění a na doklad z stk přihlásit. Pokud vím, tak to je 10 pracovních dnů.

hodnocení

0x

Na evidenčku kvůli přepisu není potřeba emise. Jen velký techničák s platnou technickou kontrolou. Zákonné pojištění si můžete uzavřít sám na uvedené vozidlo a to dokonce před jeho úředním převodem. Pojišťovně je jedno kdo na vozidlo platí pojistku. Totéž jsem řešil já, když kolegovi, od kterého jsem vůz kupoval vypršela pojistka v době, kdy mi měli být na dovolené, tak jsem pojistil vůz ještě na sebe, tedy platily (byť jen pár dní) dvě zákonné pojistky na stejné vozidlo.

hodnocení

0x

Pokud stihnete převod do 10 dnů ,stačí pak protokol z technické třeba na jméno premiéra ČR.Při převodu lze předložit i ZK prodejce což však nedoporučuji,dnes lze navíc uzavřít PR do 2minut na PC!A do jisté doby (6týdnů? nebo 2 měsíce?) zrušit bez problému!

Jinak sám ale změny nazapíšete-potřebujete prodejce nebo jeho ověřenou PM!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma evidenční kontrola

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]