Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klepe zadní náprava Fabia 1 combi

Od: xxxy odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

již cca 2 měsíce pozoruji,nebo spíš slyším nějaký klepot z pravé zadní nápravy. Auto nedávno prohlížel mechanik a vše ok. Nejsou to žádné intenzivní rány spíš takové ťukání. Zvenku je také slyšet ťukání když s autem zatřesu ze strany na stranu. Nevíte někd očím by to mohlo být? Děkuji všem za nápady

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

0x

Tam je kliková náprava,takže moc možností co může klepat není. Fabia nemá kuželíkový ložiska,takže jejich špatné dotažení je mimo. To už by muselo být ložisko tak špatné že by mělo obrovksou vůli,ale to by zase muselo hučet. Takže ti může klepat buď tlumič,uložení tlumiče nebo silentblok nápravy. Oboje je možné tak se stejnou pravděpodobností a oboje takové klepání dělá. Mechanik je asi neschopný nebo se mu s tím nechtělo dělat.když vezme monterpáku,musí bezpečně poznat jak vadné silentbloky,tak špatné horní uložení

Pokud to klepe na dírách tipoval bych to na uložení tlumiče,pokud spíš při zatáčení nebo manévrování tak to bude silentblok nápravy(jak horní uložení tak silentbloky nápravy se mění v páru,na obě strany)

doplněno 29.08.16 16:57:

A nebo mě ještě napadlo,uvolněná pakna uvnitř bubnu. To vyloučíš tím pokud to při mírném sešlápnutí brzdového pedálu nebo při zatažení ručky ustane

xxxy
hodnocení

Nebo u mechanika spíš se jednalo o takovou zběžnou prohlídku jak dělají v bestdrive, byl jsem na geošce. Nic nehučí. Jen je to takové tukání jakoby nějaký předmět do plechu karoserie.

doplněno 29.08.16 17:09:

A dělát většinou když se auto zhoupne nebo přejede nerovnost

k2

Nemuze jen do neceho bouchat vyfuk nebo byt uvolneny nejaky kryci plech kolem nej (pokud teda fabia naco takoveho ma)?

xxxy
hodnocení

KDyž s autem zatřesu venku tak je to slyšet i venku. Ale ozývá se to někde zpod blatníku pravého...

fik

Ono jak psal kolega,pokud je to takový plechový zvuk,vůbec to nemusí ani být nápravou. Pod výfukem jsou krycí šusplechy,nějaký může být uvolněný a mlátit o výfuk nebo o karoserii. Může být utrhlé lůžko zavěšení výfuku a výfuk klepe do karoserie a v neposlední řadě může být rozpadlý třeba samotný tllumič výfuku nebo spona a mlátí to tam. To bych určitě taky prošel být tebou. Pokud ne tak horní uložení,pravděpodobně

xxxy
hodnocení

Každopádně stane se něco když s něčím budu ještě nějakou chvíli jezdit? Momentálně není na servis čas

doplněno 29.08.16 19:11:

Ještě se zeptám, je možné, že nějak vrže/ drhne přímo samotný tlumič? I z pohledu toho, ž se tam dostala nečistota nebo stářím.

doplněno 29.08.16 19:12:

ted jsem to zkoušel a není to jakoby tlušení ale jako drhnutí,

fik

Tak samozřejmě,může být už vyteklý a to klepání může být z něj. Na servis si budeš muset najít čas,protože pokud je to tlumičem nebo vrchním uložením,tak to moc odkladu nesnese

xxxy
hodnocení

no nikde nic vyteklého není. je to půl roku co to mechanik důkladně procházel. Snad za takovou chvíli se to nemohlo vysypat... ale radši to nechám zkontrolovat

hodnocení

0x

Nebo je to prasklá pružina tatechnix.cz/... ; můj případ u Fabie 1, projevovalo se to stejně, jak popisujete...pokud to není tlumič. Když stlačíte automobil vzadu vpravo, zhoupne se a uklidní? Nebo se zhoupne vícekrát postupně s kratšími kmity? Pokud kmitá, podíval bych se na tlumič...

xxxy
hodnocení

mám hagusy. Vemu rukou za hagusy a houpu. 1-2 zhoupnutí klid. pak to začně vrzat. Vždy když překročím určitou hranici. Předpokládám že hranice je odnota zanoření tlumiče.

Vidím to na pružinu...je vhodné vyměnit obě, i na levé straně...ale dejte vědět, co jste opravil, informace pro druhé v podobných případech...

fik

Samozřejmě je to možné,na to jsem zapoměl,to je poměrně častá závada a taky se může projevovat vrzáním a klepáním

ted sem řešil bratrovu oktu vrzala hlavně když se naložil kufr

skoda-club.net/...

a ještě mi napadá neklepe to spíš z předu to by pak mohl bejt problém tady

skoda-club.net/...

xxxy
Predek to urcite neni. Tam je to menene to vim. A nemuze pruzina vrzat sama o sobe? Ze je proste spatne ulozena nebo ma urcitou vuli?
asd1

Že to je měněné nic neznamená ;)

Může to být cokoliv z toho co tu padlo... "Hledej šmudlo" a když to nenajdeš tak ať hledá někdo lepší...

Špatně uložený péro to může být taky.

Jeden houpe autem a druhej zespoda ošahává kde to lupe/ ťuká...

xxxy
hodnocení

tak teď jsem u toho zase byl když je světo. Je to určitě okolí pravého zadního kola. Zvuky bych specifikoval jako vrzání guma kov, guma plast.

Bohužel to ještě musím minimálně 14 dní vydržet...pak se teprv dostanu do servisu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]