Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
již cca 2 měsíce pozoruji,nebo spíš slyším nějaký klepot z pravé zadní nápravy. Auto nedávno prohlížel mechanik a vše ok. Nejsou to žádné intenzivní rány spíš takové ťukání. Zvenku je také slyšet ťukání když s autem zatřesu ze strany na stranu. Nevíte někd očím by to mohlo být? Děkuji všem za nápady
Tam je kliková náprava,takže moc možností co může klepat není. Fabia nemá kuželíkový ložiska,takže jejich špatné dotažení je mimo. To už by muselo být ložisko tak špatné že by mělo obrovksou vůli,ale to by zase muselo hučet. Takže ti může klepat buď tlumič,uložení tlumiče nebo silentblok nápravy. Oboje je možné tak se stejnou pravděpodobností a oboje takové klepání dělá. Mechanik je asi neschopný nebo se mu s tím nechtělo dělat.když vezme monterpáku,musí bezpečně poznat jak vadné silentbloky,tak špatné horní uložení
Pokud to klepe na dírách tipoval bych to na uložení tlumiče,pokud spíš při zatáčení nebo manévrování tak to bude silentblok nápravy(jak horní uložení tak silentbloky nápravy se mění v páru,na obě strany)
A nebo mě ještě napadlo,uvolněná pakna uvnitř bubnu. To vyloučíš tím pokud to při mírném sešlápnutí brzdového pedálu nebo při zatažení ručky ustane
Nebo u mechanika spíš se jednalo o takovou zběžnou prohlídku jak dělají v bestdrive, byl jsem na geošce. Nic nehučí. Jen je to takové tukání jakoby nějaký předmět do plechu karoserie.
A dělát většinou když se auto zhoupne nebo přejede nerovnost
Nemuze jen do neceho bouchat vyfuk nebo byt uvolneny nejaky kryci plech kolem nej (pokud teda fabia naco takoveho ma)?
KDyž s autem zatřesu venku tak je to slyšet i venku. Ale ozývá se to někde zpod blatníku pravého...
Ono jak psal kolega,pokud je to takový plechový zvuk,vůbec to nemusí ani být nápravou. Pod výfukem jsou krycí šusplechy,nějaký může být uvolněný a mlátit o výfuk nebo o karoserii. Může být utrhlé lůžko zavěšení výfuku a výfuk klepe do karoserie a v neposlední řadě může být rozpadlý třeba samotný tllumič výfuku nebo spona a mlátí to tam. To bych určitě taky prošel být tebou. Pokud ne tak horní uložení,pravděpodobně
Každopádně stane se něco když s něčím budu ještě nějakou chvíli jezdit? Momentálně není na servis čas
Ještě se zeptám, je možné, že nějak vrže/ drhne přímo samotný tlumič? I z pohledu toho, ž se tam dostala nečistota nebo stářím.
ted jsem to zkoušel a není to jakoby tlušení ale jako drhnutí,
Tak samozřejmě,může být už vyteklý a to klepání může být z něj. Na servis si budeš muset najít čas,protože pokud je to tlumičem nebo vrchním uložením,tak to moc odkladu nesnese
Nebo je to prasklá pružina tatechnix.cz/... ; můj případ u Fabie 1, projevovalo se to stejně, jak popisujete...pokud to není tlumič. Když stlačíte automobil vzadu vpravo, zhoupne se a uklidní? Nebo se zhoupne vícekrát postupně s kratšími kmity? Pokud kmitá, podíval bych se na tlumič...
mám hagusy. Vemu rukou za hagusy a houpu. 1-2 zhoupnutí klid. pak to začně vrzat. Vždy když překročím určitou hranici. Předpokládám že hranice je odnota zanoření tlumiče.
Vidím to na pružinu...je vhodné vyměnit obě, i na levé straně...ale dejte vědět, co jste opravil, informace pro druhé v podobných případech...
Samozřejmě je to možné,na to jsem zapoměl,to je poměrně častá závada a taky se může projevovat vrzáním a klepáním
ted sem řešil bratrovu oktu vrzala hlavně když se naložil kufr
a ještě mi napadá neklepe to spíš z předu to by pak mohl bejt problém tady
Že to je měněné nic neznamená
Může to být cokoliv z toho co tu padlo... "Hledej šmudlo" a když to nenajdeš tak ať hledá někdo lepší...
Špatně uložený péro to může být taky.
Jeden houpe autem a druhej zespoda ošahává kde to lupe/ ťuká...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.