Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Golf IV servis

Od: tomm* odpovědí: 5 změna:

hoj na mojem golfiku mi dneska začlo ukazovat "servis 3000km" je to Golf IV 1.9tdi 2002teď tam mám tak cca 111xxxtis km najeto (žádná stočenina stav auta tomu odpovídá navíc vše zapsane v servisce).Chci se zeptat zda to jde udělat unás u autorizáku ale i když auto bylo dovezeno z itálie a na kolik by to tak vyšlo.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud si měníš olej a filtry sám tak si tu hlášku taky múžeš sám smazat jak na to najdeš u strejdy Gůgla *smich*
Hláška ti jen upozornuje na to že máš na oleji 15000km a že je čas na výměnu
Pokud si už měnil hlášku neřeš a jen jí smázni
tomm*
hodnocení

no olej a filtry sem dělal cca před 9tis km takže hlášku mám smazat.No a ještě jedna otázka šlo by u nás jít na garančku i u tak starýho auta když sem už přeskočil 100tis km poslední záznam je 2013 to měl 89xxx km

mjauto.cz/...

stou garančkou se domluv se servisem uvidíš ci ti řeknou já myslim že chodit na garančku po záruce je vyhození peněz

určitě najdeš servis kterej ti tu ůdržbu zmákne levněji nebo si lecos uděláš i sám návodů je na netu docela dost a pokud si kapku zručnej neni co řešit *palec*

tycoon*

VW už tomu autu nic negarantuje. Záruka na auto skončila dávno, záruka na prorezivění karoserie v roce 2014 a jelikož si auto nebylo na každoroční garanční prohlídce v roce 2014 i 2015 a (předpokládám), že od té doby používalo neoriginální díly, tak auto ztratilo nárok na tzv. doživotní záruku mobility.

Ale jít na předepsanou servisní prohlídku do autorizáku samozřejmě můžeš. V rámci předepsané servisní prohlídky se dělá víc než jen výměna oleje a filtrů, kupříkladu každé 2 roky se mění brzdová kapalina, každých 5 let záložní zdroj houkačky, každých 30 tisíc kilometrů se kontroluje stav hladiny převodového oleje, kontroluje se nabití akumulátoru atp. Příští rok auto dosáhne 15 let stáří a to automobilka předepisuje výměnu všech airbagů a pyrotechnických předpínačů bezpečnostních pásů. Teoreticky může být auto součástí nějaké svolávací akce, na což by tě tam upozornili.

krtek*
hodnocení

0x

samozřejmě, že můžeš, ale je to zbytečné...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]