Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hučí ložisko . jak dlouho vydrží?

Od: charliebad* odpovědí: 9 změna:

Ahoj,

týden pozoruji, že mi v autě hučí výrazněji ložiško, ne nijak extra nahlas, ale je to víc, než obvykle. Ložisko hučelo již delší domu, cca měsíc, ale slabě, že to při běžné jízdě člověk ani nevnímal, teď to řve trochu víc, ale rádio zatím hraje hlasitěji :D Chci se zeptat, v pondělí mám objednaný servis, dá se s tím tento týden ještě jezdit? Nezasekne se kolo? Mám denně 50km do práce dojezd, tzn tento týden musím ještě najet tak 200 - 300 km.

Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pane Lórenc, uvezu to?

Opravdu nikdo po netu nemůže dle vašeho popisu s jistotou tvrdit, že dojedete. Samozřejmě - je to mechanická věc a jsou stavy, kdy na hučící ložisko jezdí lidi i tisíce km. Ale váš popis nemůže být dostatečný pro jasnou odpověď. Pokud vám napíše 20 lidí, že na 100% dojedete a máte být v klidu, na kom si v případě problému chcete nechat nahradit škody?

Můj servisák se mi směje, že tam jedu hned, jakmile se mi něco nezdá - a víte, proč to dělám? Chci mít jistotu, že vůz dojede, kam má. A samozřejmě bez nehody - protože kdyby se někomu něco stalo, protože jsem čekal, že to ještě pár km udělá, do smrti bych si vyčítal svou lehkomyslnost.

doplněno 29.08.16 08:20:

Vše je jak o typu auta, aktuálním stavu, tak i o subjektivním pocitu. Možná se vám zdá, že hučí chvilku a málo, ale ostatní už týdny koukají kolem, co to hučí, když jedete kolem...

Za mne - podle popisu - ano, ještě pár km udělá. Ale je to můj názor bez záruky, osobně bych si raději půjčil jiný vůz nebo jel autobusem.

charliebad*
hodnocení

Je mi jasné, že takhle nikdo s jitotou neřekne, že dojedu. Jde mi i o zkušenosti ostatních, jak dlouho třeba někdo s hučícím ložiskem jezdil nebo tak :)

radajz*
hodnocení

0x

Tohle vám samozřejmě nikdo neřekne. A pokud ano, tak bude vařit z vody.

O jaké ložisko se jedná? Předpokládám, že to bude kolové ložisko. Jaké auto? A je to přední nebo zadní?

charliebad*
hodnocení

Je kovové. Auto VW golf IV, 1.9TDI, a zní to jako přední, otázka je zda pravé nebo levé, to nevím. Ale když jedu do pravotočivé zatáčky, hučení se zmírrní nebo téměř ustane. Jakmile jedu rovně nebo doleva, hučí to hlasitěji. Jezdím průměrně teď tak 70km rychlostí, u strany, abych nebrzdil provoz a abych zbytečně neriskoval, ale i tak, strach mám.

radajz*

Pokud je to přední, tak riziko, že se rozpadne, není až tak velké a utýct nemá kam. Spíš bych myslel na to, že tím trpí nejen uši, ale i čepy na nápravě. Sám jsem tak jezdil asi čtvrt roku, než mi to začlo lízt na nervy.

Pokud mohu radit, tak ho vyměňte.

charliebad*
hodnocení

Servis bude v pondělí, dnes jsem volal, objednali ložisko plus další věci, co je třeba v autě udělat, a v pondělí ráno tam mám dát auto. Do té doby ale musím ještě jezdit do práce, tak mi jde o to, jestli ten týden auto a ložisko vydrží

radajz*

Jezděte pomaleji a s citem! A dá se očekávat, že vydrží. Záruku vám samozřejmě nikdo nedá, ale ze zkušenosti tipuju, že vydrží. Můžete zkusit, jaká je vůle. Ale pokud se projevuje, jak říkáte, tak to žádná hrůza nebude.

danys*
hodnocení

0x
Je to PP ložisko. Tech 300km by to melo najet toho bych se nebál. Nicméně co nejdřív vyměnit nejlepe obě ložiska

mzxy*
hodnocení

0x

ne jedničkové Oktávce mi po krátké jízdě po naší D1 hučí PP ložisko, vzhledem k tomu, že je masivní dvouřadé, je na poloose a nemá kam vypadnout, vydržím s tím ještě necelé 2 tis km, kdy se bude dělat výměna rozbodů,. oleje ...nebudu s tím v servisu každý druhý týden...

Záůpeží hodně na konstrukci vozidla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]