Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovenský řidičský průkaz

Od: mmq* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den. Momentálně je mi 17 let. Jsem Slovák. Bydlíme už cca 8 možná 9 let v česku. JÁ tu pokud vím nemám ani trvalý pobyt. Nicméně jsem majitelem ČESKÉHO řidičského průkazu třídy A1(motorka do 125ccm). A konec konců bych chtěl být majitelem slovenského řidičského průkazu a ne českého. Nevím jak se to dělá jestli s tím máte někdo zkušenosti, tak bych byl rád za každou radu. Jinak mám takovou vysněnou představu :D. Chtěl bych si udělat ještě Bčkový řidičský průkaz tady. A poté již na Slovensko tam si udělat řidičský průkaz třídy A2 (motorka do 35kW) a zahodit můj řidičský průkaz a oni by mi vydali nový se vším (to je B, A1, A2). Rozumíme si? Každopádně vůbec nemám představu jak to je. Kvůli tomu, že přeci jen mají trosku jiné zákony atd.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak takto to nefunguje.Čo chcete mať v slovenskom VP,tak to musíte si spraviť v slovenskej autoškole a tu spraviť aj skúšky.Váš český VP vám bude platiť aj na slovensku,no rozšíriť sa na Slovensku nedá.

stonek*
hodnocení

0x

Obdivuji Vaši (dost dobrou) češtinu, znám Slováky, kteří přestože přicestovali v ranném věku, slovenčiny se nevzdali.

mmq*
hodnocení

Už jsem myslel, že jsem dostal odpověď :( nicméně děkuji za pochvalu :D

hodnocení

0x

Tak vzhledem k tomu, že jak Česká republika, tak Slovensko jsou členy EU, tak jsou i ŘP platné po celém území EU. Podle mě by to neměl být problém.

europa.eu/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]