Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjení autobaterie silnou nabíječkou

Od: kepio* odpovědí: 8 změna:
Mám auto nabíječku pro nabíjení 6 a 12 V akumulátoru o obsahu 24 až 80 AH a potřeboval bych touto nabíječkou nabít baterii která má kapacitu jenom 12V/5Ah dá se nějak snížit nabíjecí proud? někdo mi radil že mi pomůže dát do okruhu před baterku žárovku ale neví abych něco nezkazil.
Nabíječka mi dává stálý nabíjecí proud po dobu celého nabíjení neumí si ho sama regulovat.Děkuji K.J

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zapojte do serie větší žárovku, 12V 55 A. Třeba asymetrickou žárovku, to bude stačit.

kepio*
hodnocení

Děkuji za odpověď právě jsem na tom bádal a tak zhruba jsem spočítal že má nabíječka dává 6 AH za hodinu a že 10W žárovka papá zhruba 1 AH tak mi vyšlo že potřebuji 50 W žárovku abych snížil nabíjecí proud na 1 AH a to mi postačuje .

Vy jste mi toto tvrzení jen podvrdil Takže Vám mockrát děkuji za odpověď K.J

to jsem rád, že jste rád.

pajos*

Kážete bludy,Žárovka 12V 55A asymetrická asi neexistuje

opravím 112V 45/40W P45-41

stačí?

doplněno 06.10.09 22:24:

třeba nebo i jinou

jarda2*
hodnocení

0x

A neni ta baterie gelova - hermeticky uzavrena kostka s plochumi vyvody na FASTONy? Tu bych takto rozhodne nenabijel, jsou choulostive jak na prekroceni proudu, tak zejmena napeti. Ja to nabijel s nabijeckou ktera se vypinala pri 14V, ale hlavne jsem dal do serie se siti zarovku 230V/60W, na baterce pripojeny ampermetr a voltmetr. Pokud je to ale standardni s tekutym elektrolytem, treba do motorky, tak jo, ta prezije skoro vsechno...

kepio*
hodnocení

ne ne není to gelová baterka já jsem to tu zapoměl napsat je to klasická kyselinová baterie a ta žárovka to je jasné že budu hledat žárovku podobných hodnot jestli to bude 45 w a nebo třeba 50 to je už přece jedno tu šlo hlavně o to jak bych docílil snížení nabíjecího proudu a to jak jsem tady z názoru pochopil tak to bude fungovat K.J

kepio, jsem rád, že jste mě pochopil, že 50watů byl jen nástřel a typ "asymetrická", kvůli tomu, že je snad všude v garážích po starých autech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nabíjení autobaterie

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]