Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc malo topi kdyz se dobre ohřeje?

Od: jkloi odpovědí: 10 změna:
Dobry den,chtel bych se zeptat proc mi u auta (renault scenic 2000) malo fouka teplo od radiatoru?
Voda dle teplomeru je ohrata dostatecne a dle rucicky teplomeru ktera pekne drzi pracovni teplotu motoru by melo foukat az horke ale nedeje se tak.Termostat mam sice uz koupeny ale jeste jsem jej nedaval jelikoz mi to prijde zbytecne.Slysel jsem cosi o zaneseni vodnim kamenem- je toto mozne jako pricina? Da se nejak snadno odstranit? Diky za tipy.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

1x
Já mel zarostlý radiátor topení,zřejmě to bude tim
doplněno 05.02.18 08:39:

Tenkrát jsem to měl u felicie a dával jsem jiný, tam to vyšlo na pár korun.

sollik*
hodnocení

1x

Řešil jsem to samé na Laguně. Byl ucpaný radiátor takovým okrovým šlemem. Propláchnutí tlakem vody moc nepomohlo, nakonec jsem radiátor rozebral, vyčistil ( v trubičkách byly takové spirálky asi kvůli míchání protékající vody). Vše vyčištěno a opět složeno - utěsněno silikonem. Chvíli to topilo a bylo ta zase zpátky a já jezdil v rukavicích. Asi to chce rovnou propláchnout celý systém nějakým čističem.

hodnocení

1x
U sceniku je zarostlý radiátor hodně častá závada. Prodává se asi půl litrová lahvička roztoku který se naleje do chladicí kapaliny pak se na tom najede nějakých 20-30 km a druhý den se to vypustí. Prý to funguje akorát že se občas stane že radiátor drží pohromadě akorát ten vodní kámen a po takovém průplachu začne téct. Druhé řešení je vyndat jen radiátor a přes noc ho nalít horkým octem. To má zase nevýhodu , že trubky v místě kde prochází karoserií do motorového prostoru bývají zkřehlé a při manipulaci jejich plast popraská. Já mám už druhou zimu koupený ten roztok ale v zimě to odložím na léto a v létě si na to nevzpomenu neboť se jaksi topení nepouští :)

hodnocení

0x
Máte v okruhu dost chladící kapaliny?
Nejde jen o hladinu kapaliny ale taky o správné odvzdušnění. Když bude v trubkách vzduch tak ti do radiátoru sem tam něco "šplouchne" ale to auto nevytopí.

jkloi
hodnocení

Ano mam tak jak ma byt

jkloi
hodnocení

Zarostly cim? Kamencem? Da se nejak odstranit nebo je to na novy radiator?

hodnocení

0x
Malo fouká teplo?- větrák běží jak má? Neni možný že by teplý vzduch foukal do jiné části vozu?- špátná funkce klapek co rozdělují vzduch - na okno na nohy atd
Neni zetemovanej stoletej kabinovej filtr? - větrák pak nemá odkud brát vzduch a fouká to málo
Řešili sme scénika co málo topil vyndal se ventilátor a když sem viděl v jakým stavu ten ventilátor byl musel se sehnat jinej

jkloi
hodnocení

Tak ventilator je vcajku,toci jak ma a neni s nim problem,fouka to tam kam ma,filtr taky vpohide,tudiz uz jen radiator proto me zajima zda od toho kamence to lze nejak vycistit abych nemusel demontovat radiátor a tedy celou palubku

hodnocení

0x

Ano bude to přicpané.Loni jsem to řešil na laguně.Múžete zkusit nějaký čistič autoprofishop.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]