Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení motorky

Od: tomma odpovědí: 7 změna:

Zdravím Vás, stala se mi taková věc. V roce 2008 jsem si koupil od jednoho pána motorku jawa pionýr sport. Pán motocykl nepoužíval a měl značky v depozitu. Takže mi jej za symbolickou cenu prodal a doklady nechal přepsat na mne + s tím že depozit stále pokračuje. Jenže jak šel čas, o motorku jsem ztratil zájem, až na tolik že jsem ji nabídl jinde. Dodávám že za celou dobu jsem s doklady nic nedělal takže byla pořád v depozitu, psaná na mne, tak jak to udělaly na dopravce v bydlišti pána co mi ji prodal. Nakonec si ji ode mne koupil jeden pán z inzertního serveru Avízo. Jenže, a tu je zakopaný celý problém, motocykl jsem mu prodal i s doklady (velký TP a malý TP), bez přepisu na jeho osobu a bez kupní smlouvy, co je ještě horší, nemám na něj ani žádný kontakt protože jsem v té době přišel o telefon, kde jsem měl uloženo i jeho tel. číslo. Doklady jsem si v té době ofotil takže mám jen kopii velkého TP a malého TP motocyklu, bohužel ale jen kopii. Jelikož bych nechtěl platit nějaké pokuty a depozit (100Kč ročně), rozhodl jsem se jít na dopravní inspektorát, pod kterým jsem vedený, tam mi bohužel řekli že pro mě nemůžou nic udělat a že si mám zajet na dopravku, tam kde jsem vozidlo koupil, což je pro mě pěkná dálka, ale to stranou. A že si tam mám zjistit zda je vozidlo stále psané na mě a nebo ne. Dle mého úsudku, si pán který ode mne motocykl koupil, jej kupoval jen k vůli motoru, takže si myslím že doklady někde leží a nic se s nimi neděje a motorka ze už někde dávno rozebraná, kdo ví možná i rozprodaná na díly.

Opravdu nevím co si mám počít, asi jsem byl pěkný blbec, že jsem s ním neudělal aspoň kupní smlouvu a nebo s tím hned neudělal pořádek, ale hold stalo se. A co teď, to opravdu nevím, a tak Vás prosím o radu. Předem díky za každou odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vážený pane, tento problém se tu řeší 2x týdně.

1) nejte právní majitel, ale je to pan: z inzertního serveru Avízo

2) už jste potkal někoho, po kom chtěli doplatek za depozit?

3) vozidlo bylo na vás jen odhlášeno, ale nedohlášeno

4) doporučuji nic nedělat, páč nic se nestane. Nebo si myslíte, že se něco stane? co by se mělo stát.

tomma
hodnocení

Takže říkáte neřešit to? Jako mě to taky napadlo, ale zase co když ti pomatlanci v parlamentu vydají zase nějaký super zákon a pak bude problém. No snad se to nestane. Jako myslím, že takových jako jsem já se pár najde, někteří s čím jsem se také setkal to mají i horší např. v tom že vozidlo již plně přihlásily a v depozitu ho nenechali a třeba už 20 let neplatí pojištění vozidla, takoví by pak mohli mít celkem problém. Naštěstí to není můj případ, tak doufám že z toho nebude nějaký průs_r :) a asi to nechám tak jak říkáte.

jestli Vás to uklidní, mám v depozitu mnoho let několik aut. Není právní síla, která by Vás donutila cokoliv s autem v depozitu řešit. Nejde to, nikdo Vám nedá prostředky na to, aby jste vozidla dol do stavu, aby jste je mohl vyjmout z depozita.

tomma
hodnocení

Děkuji Vám pane Milane za odpovědi, kterých se mi dostalo, chtěl jsem se ještě zeptat, vy tedy depozit neplatíte?

Zaplatil jsem jen 100Kč za uložení, ale vozidlo již dávno nemám. Ničeho se nebojím, páč není čeho se bát. Druhé, zřejmě dopadne rovněž tak.

tomma
hodnocení

OK, díky za odpověď a přeji příjemný den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]