Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cvakani po zahrati

Od: jirkasivak1992* odpovědí: 9 změna:
Dobry den mám astru g 1.8 a po zahrati mototoru na 90° se zacne ozivat cvakaní vubec nevim kde zacít děkují

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jako šicí stroj?Pokud má hydroštely tak vyměnit olej za nový co tam předepsal výrobce motoru,pokud nemá hydraulická zdvihátka ventilů tak seřídit ventilovou vůli!

doplněno 23.08.16 19:06:

Hm 2 měsíce,a předtím byl kdy měněn? splňuje mimo viskózní a normu stanovenou výrobcem motoru?

Pak jedině servis nebo další výměnan zda-li se to změní (zatím jste ani nepísnul jak jsou ovládané ventily)

jirkasivak1992*
hodnocení

Olej jsem dával pred 2mesici 10w 40 shell helix ma ta být gm 10w 40
jirkasivak1992*
hodnocení

kamoš řikal zdvihatka

Nevím jestli jsem kamoš ale to jsem Vám psal výše.Jinak po chvíli hledání mi vyšlo že máte v motoru olej nepředepsané viskozity! takže bez ohledu na to jak dlouho tam je jej vypusťte a nalejte tam olej viskózní třídy 5W40 jak píše i Mara 21!Teda pokud chcete aby Vám auto-motor ještě nějaký pátek sloužilo!

Malý náznak opravy-nyní cca 1000kč za výměnu oleje,nevyměníte-li-pak po opotřebení zvedátek-demontáž hlavy = nové těsnění,šrouby hlavy,nové zdvihátka, a pokud jsou rozvody starší jak cca 50 000km tai i výměna minimálůně řemene a cena? bez práce cca HRUBÝM odhadem bo neznám ceny ND opelů,10 000kč.

Ono je možné že bude sloužit desítky tisíc a je možne že jen desítky-kilometrů,to Vám dopředu nikdo neřekne!Ale prevence je prevence!

hodnocení

0x

Čau,máme doma taky opel astra g 1.8 16v.Dáváme do motoru Shell Helix Ultra 5W-40.V motoru nám nic necvaká.Neznám váš kod motoru,to se potom radí špatně.

jirkasivak1992*
hodnocení

nejsem až takovy znalec ale jestli pomuže že je to 1.8 85KW

Je to napsaný ve velkém TP typ motoru.Jo má tam být olej 5w-40 oleje.cz/... ;)

jirkasivak1992*
hodnocení

Tak jsem nato možná přišel merka od oleje je prázdna tak doliju a dam vědět

*sok* "...merka od oleje je prázdna..."

To snad ani nepotřebuje komentář.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]