Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Laguna 2,2 dCi při startu spálí pojistku

Od: killom* odpovědí: 3 změna:
Už po několikáté jsem v servisu s Renault Laguna, naftový 2,2 dCi motorem. Při startu to občas spálí pojistku na okruhu baterie-startér-alternátor. Je to pojistka pouze na tyto dvě součástky přímo na baterii. Startér měl vadné vinutí, je už nový, kabeláž zkontrolovaná a pořád mi to třeba po pátém startu vyhodí. Vždycky je to když začnu startovat, tak startér poskočí a je po pojistce. V servisu to zkouší 14 dnů a nic, ale já nastartuju párkrát a je to v kelu. Neznáte, nevíte někdo čím to je? Asi neumím zmáčknout tlačítko START nebo já fakt nevím :/ Díky za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jaké hodnoty je ta pojistka? Neexistuje v té hodnotě "zpožděná"? Může to dělat kostra (vlastní zkušenost) která má velký přechodový odpor a ten okamžik x-násobně větší proud nebo proražený žhavič. Nevím jak je to u Renaultu, ale kostření je u všech aut a stačí, aby se uvolnil šroub. To, že vyfakturovali opravu starteru nic neznamená, co měli také napsat, když závadu evidentně nenašli !?! ;)

Jak může při špatné kostře téct vyšší proud? Právě naopak.
fik

Pravdu díš,není ukostření,není ani uzavřený obvod a proud teče málo nebo vůbec. Tohle musí být buď že je použitá pojistka o špatné hodnotě(nestačí) nebo že prostě odběr je vyšší než je plánováno. Ale když má nový startér tak by to tím být nemělo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]