Nejste přihlášen/a.
Ahoj rádcové , ještě bych od vás potřeboval jednu radu k Našemu Saxu 1.1i , 2000 rok. Teď jsme s ním v pohodě najezdili cca 1000 km , většinou okresky + jeden výlet do hor , žádné problémy s telotou nic nebylo. Teď si ale auto půjčil syn do města cca 20 km. Přijel domů a říkal , ře by jsme měli vyměnit termostat , že to strašně pozdě propouští a že to auto přivařujeme. Docela jsme se lekli , ale jezsili jsme po horách , šílené kopce a hodně kilometrů po okrskách a vždy bylo vše v pořádku. Potřeboval bych se zeptat , zda je teplota na budíku normální nebo ne. Vkládám obrázek , na jaké teplotě se motor drží během provozu , na budíku není stupnice a tak syn říkal , že to co ukazuje budík , viz onrázek , tak je cca 110°C a to červené je cca 130 - 140 °C. Poprosím o zhlédnutí , jestli je tato teplota normální či nikoli. Děkuji.
To je ÚPLNĚ normální provozní teplota,žádné "přivařování"-až bude ručička stoupat k poslední bílé čárce-pak se začněte teprve vzrušovat!
Jian jakmile dosáhne nadstandartní teploty je tam kontrolka,která na Vás začne červěně svíti -viděli jste ji-problikne jen při startu.Jestl nevěříte pošlu Vám příručku na Saxíka nebo na P106 (až na masku světla -čumák je to identické auto)Popř Jak na to !
Samozřejmě,že může proměřovat (mně na xantušce už pči nějakých +-85°C spíná sahara takže odhaduji ukazuje o cca20°méně ale pže to funguje=neřeším,vím to a hlídám teplotu ať jedu v jakémkoliv autě ,takže mi toto nedělá žádný problém ani starosti!Ale vy s tím jezdíte asi delší dobu na rozdíl od jedné synovo jízdy takže asi byste mělk to své auto aspoň trochu znát abyste věděl že syn nemá pravdu!
Blasku-žel ale mýlíte se Saxík má taky expanzku.je ale integrovaná do chladiče, ta část jak je nalévací hrdlo,toto je běžné u některých modelů od PSA!
Mockrát děkuji za rady , hlavně Vám , diesele , vždy jste mi perektně poradil. Auto jezdí krásně , hned jsem věděl , že syn je zhýčkaný svojí oktávií , která mu ukazuje stále 90 a ani se nehne , ale on má expansku , to saxík nemá. Ještě jsme ho nechali teď navečer nastartovanýho a na této teplotě spustí na asi 30 vteřin větrák ,teplota klesne ale nikdy to nenechá vylézt výše , než jsem nahoře zakreslil. Ještě jednou mockrát , že jste mi poradili.
Taky souhlasím s názorem výše, ručička je tam, kde má být. Problém nastane až, když vstoupí do červeného pole, pokud by nebezpečí bylo níž, jistě by tu červenou tam taky posunuli. Navíc motor netěsní tak jako tlakový hrnec, pokud by permanentně vařil, velmi rychle by se ztrácela voda(chladící kapalina).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.