Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SPZ v depozitu

Od: chelios odpovědí: 14 změna:
Mohl by mi někdo poradit, jak mám postupovat, když mám značky v depozitu, a fotr mi auto rozřezal flexou a odvezl do šrotu:(? Děkuji*jasne*

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cechacek*
hodnocení

0x

Nic, čekat jak budou úředníci postupovat, případně dojde k další změně zákonů

fik
hodnocení

0x

To máš hodně velký problém. Auto teď z depozitu logicky nedostaneš,protože na ně neuděláš technickou a auto jde zcela vyřadit pouze s papírem o ekolikvidaci. Co to máš za fotra že ti rozřeže auto flexou? nějakýho heroda ne?.

Nezbývá ti než to nechat v depozitu a doufat že to někdy vyřadí úředníci sami. Nebo jít na policii a udat fotra,zeptat se co máš dělat dál,že auto už prostě neexistuje a jak je máš zrušit

asd1
hodnocení

0x

Potřebuješ doklad o ekolikvidaci - ať si to zařídí fotr. Nebo doklad od policie o odcizení vozidla.

hodnocení

0x

Co máte dělat neporadím. Zákonný postup by byl ohlásit krádež vozidla a tím pádem udat otce. Tak to bylo, ne?

doplněno 22.08.16 10:41:

@danys: Však píšu: Neradím, pouze konstatuji. Co se týká mého otce, mám to štěstí, že u něj obdobná situace nepřichází v úvahu (krom jiného nemá flexu *vtip*). Jinak lze oznámit krádež s uvedením, že pachatel není znám, což považuji, stejně jako většinu zde uvedených rad za nezákonné. Z dalšího mne napadá oznámit krádež a odmítnout výpověď s ohledem na osobu blízkou, ale to jen přemýšlím nahlas a neradím. Chtělo by to právní radu od skutečného právníka.

danys*
Krádež vozidla? Vy byste udal svého otce? Beztak to platil on,tak nic neodcizil!
Nedělal bych nic a TP a RZ tam nechal. Někdy ho vyřadí
fik

No stejně jej to neomlouvá,pokud je to psaný na syna,tak prostě jenom tak vzít flexu a prostě to rozřezat,kdyby to bylo papírově jeho auto tak ať si s ním dělá co chce. Takhle s z toho může mít syn pěknou polízanici,protože to auto legálně prostě neodhlásí a kdyby někdy začli jít po těch autech v depozitu a on by je neměl tak bude lítat po soudech že táta zrovna neměl na škopka a tak to rozřezal a prodal do sběrny? Řekli by proč jste to nehlásil dávno?

hodnocení

0x

A kdy naposledy autp bylo na STK?

doplněno 21.08.16 09:39:

Hmm tak to neprojde,ono se toto lámalo někdy kolem 2004 do data šlo jen na čestné prohlášení.Osobně jsem tak vyřadil neexistující aut v roce 2013 na čestné prohlášení o zániku,přičemž v depozitu-dočasně vyřazené bylo od 2003 a technická naposledy byla v půlce 2001.

Jedině identicky vrak a za všimné vyřadit ,pokud najdete dané místo a ochotného pracovníka nebo nějak zněčitelnit VIN nebo nechat spát dál.

chelios
hodnocení

danys® - Auto jsem zaplatil sám. Šetřil jsem na něj od 15-ti.

diesel® - cca 2/2012

Nešlo by že by se koupilo stejné auto bez papírů, a nechal ho sešrotovat jako to moje staré?

fik

Musel by jsi přerazit win kód,tak aby to nepoznali,což asi poznaj. K tomu bývá win kód i na sklech. O jaké auto šlo?

cechacek*
hodnocení

0x

Možná by bylo vhodné tento dotaz na den 1.4. každý rok.

chelios
hodnocení

Mondeo 2001 tddi

A SDH mi nemůže vystavit doklad že ho použily na výcvik?

Ne,ale pokud májí oprávnění likvidovat ekologicky autovraky (což nemají) pak ano.Jak píšu výše-sehnat identické auto,korozí -třeba kyselinou z akb ,nebo jinak poškodit -třeba pádem stromu nebo sloupu a pak amatérskou opravou poškodit VIN nevím.já bych to takhle nějak zkusil!

asd1

Ještě jednou - ať se stará tatík, když ti auto hodil do šrotu tak ať zařídí doklad o ekolikvidaci. Pokud se starat nebude tak policajti a vyřadíš s dokladem o odcizení. Nebo ještě kupní / darovací smlouva a zahájíš přepis z tvojí strany - bude chybět evidenčka a nový vlastník, ale budeš mít doklad že jsi svojí povinnost splnil... Ještě mě napadá prodej do ciziny.

Tatík je sice tatík, ale když udělá A tak musí i B. A když se B neudělá, tak holt musí přijít C...

hodnocení

0x

Nic nedělejte, stejně s tím nic neuděláte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]