Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych tu od Vás od někoho poradit , kdo rozumí autům.
měnil jsem teď poprvé olej v Citroenu Saxo Chrono , 1,1 i , 2000 rok , v příručce píší , že je pro výměnu potřeba 3,5 l oleje , koupil jsem tedy 4-litrovku Totalu , olejový filtr a pustil se do toho. Poté jsem tam nalil na začátek , aby to bylo nad polovinou mezi ryskami a pustil na chvíli motor , aby se naplnil filtr a potrubí a poté že to po stečení doleju do správné míry. Nechal jsem tedy motor asi 10 minut odstát a dolil jsem do ideálu , tj cca 5 mm od horní rysky a cca 1,5 cm od spodní. Ale i tak jsem tam dostal cca 2,5 - 2,7 l , víc tam prostě nedám , nad rysku rozhodně dávat nebudu. Jak je to tedy správně. To co j v manulálu tam rozhodně nedostanu , to bych měl olej až nahoru , ale zase mě to znepokojuje s tím jeszid , aby nebylo náhodou něco špatně. Původní náplň co jsem vypustil , tak byla mezi ryskami a také jí je cca 2,5 l.
Mockrát děkuji za rady.
Ano , měl jsem ho na rovině v garáži , vytékat jsme ho nechal 30 minut , dokud to kapalo , ale asi stejně nějaké množství v motoru zůstane a a ten údaj 3,5 litru je dle mého brán do uplně nového motoru , který vyjede z fabriky , tam by to odpovídalo , protože se musí namazat vše a to také něco sežere.
Souhlas. Mám P106 1.0 a od výměny olejů nikdy neubyla snad ani kapka. Hladina pořád na stejném místě na rysce, pouze časem olej tmavne (pochopitelně). BTW, také tam nedám víc jak necelé 3l. Přední kola se snažím mít o cenťák výš než zadek kvůli výpusti na vaně - ale stejně nikdy nevyteče všechno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.