Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Melo by smysl prodat auto do AAA?

Od: lpk odpovědí: 10 změna:

Zdravim,
prodavam 11 let stare auto, najeto 180t km (overeno), STK z letosniho roku.
Stav interieru je skvely, vnejsi karoserie uz ma tu a tam skrabanec (coz odpovida stari) a na rohu 1 dverich je asi 4x4 cm rez. Motorove je auto v poradku, jsou tam nove delane rozvody a bezi to naprosto ok.
Problem uz je s klimatizaci (uprimne nevim, jestli staci doplnit kapalinu nebo jde o neco zavaznejsiho) a tim, ze auto v budoucnu (cca 1 rok) ceka vymena tlumicu (ktere jsou dost drahe, cca 20t). Navic tenhle typ auta miva docela casto problem s elektronikou (coz me nepotkalo).
Zkousel jsem dat inzerat a ozvalo se hodne zajemcu, ale bojim se, ze pokud bych to prodal soukrome osobe, ozvou se po 4. mesicich ze se jim tam rozbili napr. tlumice nebo elektronika a budou to brat jako skrytou vadu => nutnost platit nebo tahani po soudech.
Pokud bych ho dal do AAA, tak by ze me sice asi udelali blbce a dali mi za to podstatne mene, ale nemusel bych se bat, ze v budoucnu s tim budu mit problem.

Nepomuze mi nekdo s rozhodnutim?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Obávám se, že když vůz prodáte někam za cca 20 tis, pak v AAA vám řeknou výkup za 1,- a k tomu nabídnou slevu 50 tis na jiný šrot...

xxxy
hodnocení

0x

nejsem odborník, ale proč plánované opravy či závady nezanést do smlouvy?

"kupující byl seznámem se stavem vozidla (vadné tlumiče, koroze apod)"?

nebo udělat smlouvu jako, že prodáváte auto na náhradní díly?

lpk
hodnocení

Diky za odpoved. Ten prvni napad se mi libi. Na to by se asi uz nedal aplikovat zakon o skrytych vadach.
To druhe uz mi prijde mimo, uz z pozice kupujiciho bych si tak auto rozhodne nekoupil.

xxxy

Také jsem prodával auto (srot). vady jsem uvedl do kupní smlouvy + pridal větu, že kupující byl seznámem se všemi vadami a problémy. Dále pak, že se dostatecne v aute projel a se vsím souhlasí. Ke konci ještě byla větička že jako prodavajici mu doporucuji neprodlenou kontrolu v servisu a vymenu naplni a opotrebenych soucastek

repkin*

Dobrý advokát by Vám tyhle věty rozbil jako domeček z karet, ale normálnímu člověku to postačí, aby ty opravy skutečně udělal a nebo po Vás potom nic nevyžadoval. "Blbec" si pak toho advokáta najme ...

doplněno 18.08.16 17:55:

Na druhou stranu, slušný právník by měl být schopný to i obhájit :)

xxxy

Samozřejmě že by to neobstálo, ale snad tolik blbců není co by to řešilo u auta za 30 000 jako v mém případě.

repkin*
hodnocení

0x

dejte si inzerát sám, dostanete víc jak v AAA, mě nabízeli 15, já sám auto prodal za 35 (původně jsem naivně chtěl 55-60)

anonym0
hodnocení

0x

> ale nemusel bych se bat, ze v budoucnu s tim budu mit problem.

Prectete si vykupni smlouvu AAA a zjezi se Vam vlasy na hlave :D Urcite v jejich smlouve nenajdete, ze o aute uz urcite neuslysite a ze berou vsechny problemy na sebe, to do vas jen husti na pobocce, ale ve smlouve je pravy opak.

fik
hodnocení

0x

Normálně do smlouvy napiš,kupující byl seznámen s aktuálním stavem vozidla,s jeho nedostatky,vadami,opotřebením a přebírá tím plnou zodpovědnost za jeho další údržbu...nebo něco v tom smyslu. Pak nezmůže nic když to podepíše. Takhle se prodávají auta normálně,je jasný že když to tam nenapíšeš tak že se pak lidi ozvou a budou z tebe dělat blbce,ale když to tam je tak nemají na čem stavět,koupili si auto v tom a tom stavu,podepsali to že to berou na vědomí a tečka,ani na žádném soudu s tím nic nezmůže.

Na Áčka se vyprdni z vysoka,tam z tebe udělají totálního vola,řeknou ti že to nemá skoro žádnou hodnotu a velkoryse ti nabídnou nějakou kačku slevu na nějaký jejich stočený šrot

Je to sice slovíčkaření, ale "kupující byl seznámen se stavem..." si vyloženě koleduje o to, aby se kupující ozval, že s tím a tím a tímhle seznámen nebyl.

Když už, tak "kupující se dostatečně seznámil se stavem ...", a to prohlídkou vozidla, zkušební jízdou, kontrolou dokladů, servisní historie, a blabla... v rozsahu dle svého vlastního uvážení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]