Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Geometrie Fabia 1

Od: xxxy odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

dnes jsem byl na kontrolní geometrii, srovnali volant + dle protokolu vyřešili sbíhavost, prý vše ok. Ale na protokolu jsou mimo správné hodnoty záklonu na jednom kole. Mám to nějak řešit nebo se to u těhlech aut neřeší nebo to nejde odstranit?

Díky

doplněno 18.08.16 18:28:

přikládám aktuální hodnoty.

Geometrie Fabia 1

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

Tak nějak jsem neporozuměl otázce. Dělali Vám geometrii, ale v protokolu se Vám zdá, že nastavené hodnoty nejsou OK? Já jezdím na geometrii, kde to dělají postaru a zatím nebyl nikdy problém.

doplněno 18.08.16 16:50:

Teď už tomu rozumím. V tom případě bych se na to zeptal tam, kde Vám tu geometrii dělali. Proč Vám to neseřídili? Pak dejte vědět, jak jste dopadl.

xxxy
hodnocení

Dostal jsem protokol, kde jsou staré a nové hodnoty.u sbíhavosti a odklonu se hodnoty měnily a jsou zelené (tedy ok). Pak je tu i položka záklon, kde hodnoty zůstaly nezměněné - jedna z nich je červená, tedy mimo limity, nijak moc ale je to jakoby s tím nic nedělali. Dle mého úsudku ani nejde

doplněno 18.08.16 16:52:

Jde mi o to jestli to vůbec u toho auta jde, tuším že to bude záležitost uložení tlumiče. A hodnota není až zas tak mimo. Nerad bych je z něčeho podezříval, když to třeba ani seřídit nejde, nebo není potřeba

mytrix*
hodnocení

0x

Na nějakou odpověď je zde málo informací. Ideálně sem hoďte nafocený ten protokol nebo přepiště hodnoty.

Každopádně např. zadní nápravu nelze srovnat prakticky vůbec - leda výměnou.

vernon
hodnocení

0x
Odklon vzadu neřeš. Akorát to může mírně více opotřebovávat gumy, ale jízdní vlastnosti to neovlivňuje. Záklon rejdového čepu se u této nápravy seřizovat nedá a pokud vůz netáhne do strany, nevadí to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]