Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám Nissan micra a v něm autorádio Sony CDX GT24. Včera přestalo rádio hrát. Resp. hraje, ale jen velmi potichu. Při maximální hlasitosti je slyšen jen při vypnutém motoru a to velmi slabě (rádio, CD i hudba přes transmiter). Funkce MUTE na rádiu není. Poradíte, kde může být problém? Děkuji za každý postřeh.
Typoval bych to na tranzistor T8, kondenzátor C52, nebo odpor R74. Nebo možná něco úplně jiného. Tohle Vám někdo takhle na dálku těžko vyřeší. Na opraváře rádií se studuje několik let.
Děkuji, nečekám radu, jak rádio opravit Spíš jsem čekala jen tipy, zkušenosti, čím to může být - odešel zesilovač, povolený kabel, reprák v háji nebo tak něco. Technicky nejsem zdatná ani trochu, tak zvažuji, zda někomu platit za to, aby se v tom vrtal a zkoušel to opravit a nebo za 1000,- koupit rádio nové a nechat přemontovat
Přesně tohle všechno to může být a ještě k tomu "nějaká blbost" třeba uvolněný konektor. Rozhodně opravit! Originál rádio bych nevyměnil za hračku v hodnotě 1000 Kč. Zastavte se v normálním sevisu kde rádia montují. Vytáhnou ho ven a za 5 minut mají jasno. U těchto rádií se velmi často projevil utřepaný cínový spoj. Oprava cca 500 max!
No ten typ rádia není originál je normálně do "šuplíku".Měl jsem rádio i s navigací posílal jsem ho do opravny a jen diagnostika závady stála 600 kč oprava 1200 tak jsem jim ho nechal (za tu diagnostiku)Takže za mě koupit nové ,jestli nejste náročná tak nějaký sencor bude stačit.Ještě můžete zkusit resetovat-vyjmout panel a pod ním by mělo být tlačítko na zmáčknutí hřebíkem, tužkou...
Dobrý den, zkontrolujte si, jestli jde zvuk ze všech reproduktorů (pokud jich je připojeno více).
Možná se někde "uklepal" kontakt a zvuk je např. bez basů a hrají pouze středy. Zdravím!
P.S. Nebo hraje pouze levý či jen pravý reproduktor.
Já bych doporučil pro první fázi řešení problému absolutně primitivní postup:
- vytáhnout rádio ze šuplete, odpojit, nechat chvíli bez proudu aby se reslo nastavení
- visuální kontrola konektorů, zaměřit se na čistotu pinů, výskyt měděnky či jiné oxidace
- pokud by byl problém v konektorech, pak opravit-očistit-prostříknout kontaktolem (údržba dle potřeby)
Nicméně předpokládám, že po mechanické stránce bude vše v pořádku a problém je předřadných odporech v ovládání hlasitosti. Řešil jsem něco podobného na svém Kenwoodu KDC5534u kde jednou takhle "zhasl display". Pomohlo přepájení odporů na desce - jenže, tohle je samozřejmě trochu náročnější oprava.
Tedy závěrem, pokud nebude závada v mechanickém připojení a nebude-li po ruce osoba odborně schopná a ochotná rádio rozdělat a opravit elektroniku, pak bude určitě jednodušší koupit něco nového a tento kousek nabídnout za 500,- Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.