Nejste přihlášen/a.
Zdravím rád bych se zeptal zda jste se někdo setkal s upadlou brzdovou deskou byl jsem v praze kde mi upadla a v noci jsem se musel dostat zpátky do ostravy myslíte že bude potřeba vyměnit i brzdovy třmen? Je to skoro 400km tak jestli je možne že se třeba nějak zhobloval nebo něco takove diky za odpovědi
Nepíšete, o jaké jde auto a jestli víte, proč destička vypadla. Pravděpodobně nebude důvod měnit třmen. Čeká Vás výměna destiček a oprava toho, co selhalo - tzn. nové zajištění destičky, oprava pojezdu přítlačného pístku (pokud destička přibrzďovala) apod. K tomu slouží tzv. opravné sady. Pravděpodobně došlo k poškrábání brzdového kotouče. Buď budou na výměnu (opět na celé nápravě), popř. se některé dají obrobit.
Setkal jsem se s vypadlou destičkou u Favorita (vpředu) a Iveca Daily (vzadu).
Vypadla mi brzdová destička po cca 50km jízdy - tím vyletěl i váleček ze třmenu a vytekla brzdovka. Jelikož to bylo na zadní nápravě, bylo to celkem zajímavé... Rozhodně bych volil odtah servisem a opravu před jízdou!
jj, zřejmě stará urvaná závlačka nebo co... vyměnil vždy jen desky a dával staré zajištění - možná se po xtém použití urvalo a drncáním vypadlo...
Tobě vypadla celá i s plechem (?) - zřejmě kvalitní automechanik co jí nasazoval
Jemu asi upadlo obložení a plech zůstal (nekupovat starline a jiný šrot) a dojel s tim opatrně 400km = zkontrolovat kotouč jestli není vydřený (bez silnějšího brzdění by měl být v pořádku). Nové desky na obě strany (dělá se vždy celá náprava), podle stavu rovnou i nové kotouče - koroze, drážky, minimální tloušťka kotouče.
sice deska byla trochu víc sjeta ale upadla komplet cela což jsem fakt nečekal brzdovka mi nevytekla to bych si všiml tak hadička se nejspíš neskřípla a už mám jako takhle objednane brzdove desky kotouče a sadu na opravu brzdovych třmenu ale mam takovy pocit že se mi ten třmen zhobloval tak jestli se timto fakt nemuže nějak poškodit že bych musel objednat novy
Ne s tímhle vážně nedojedeš,brzdy ti musí fungovat 100%. Můžu se zeptat co je to za auto že vypadla celá deska? tipoval bych to na nějaký starý citroen,tam byly takové debilní brzdy že deska klidně vylítla když vyrezla ta pojistka. Čeká tě jak výměna desek a kotoučú,tak i generálka brzdičů. Teprve až budou brzdy na 100%,můžeš vyjet
Bez problémů jsem s tim dojel da se jet i se třema brzdama a ja se neptal jestli s tim mužu jet
Ne bez problémů, ale se štěstím. V případě nutnosti zabrždění (např. přebíhající děti na silnici) by vaše auto nemělo tu správnou reakci a vy jste dnes mohl řešit trest za zabití. Dle mého názoru však "vraždu", protože o riziku jste věděl, a přesto jel.
Jasně, mohl nečekaně přecházet přímo zástup batolat, všechny by je rozmašíroval a byl by masový vrah.
Zas tak divoké to není - kdysi jsem měl jednu desku sjetou na plech, nešlo to vůbec poznat. V servisu si toho nevšimli, zjistilo se to až když se sjel i poslední zbytek obložení a plech začal štrachat o rantl kotouče. Brzdilo to normálně i při prudkém brždění, vůbec to netáhlo ke straně atd. Akorát při brždění ve vysokých rychlostech to koncem brždění trochu pískalo.
Jsou horší věci než opatrně dojet s jednou upadlou deskou. Pokud s tím jel 80 v místě kdy by jinak jel 100, tak to bylo dokonce bezpečnějčí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.