Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení vozidla z registru

Od: perke* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

Mám dotaz jak odepsat automobil z registru. Auto je psané na původního majitele, já mám pouze kupní smlouvu a technické průkazy. Auto je dlouhou dobu odstavené a nepojízdné. Není na něj placené povinné ručení. Auto bych chtěl zlikvidovat. Co mě čeká na úřadech a jaké potřebuji doklady? Díky za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud původní majitel auto neodhlásil,je to vše jeho zodpovědnost.On bude trpět,pokud se ozve pojišťovna.Při převodu měl auto převést na tebe.Také to měl nechat zapsat do velkého techničáku.Nyní při likvidaci budou chtít třeba úřady vidět zaplacenou pojistku.

JABRAKA

perke*
hodnocení

Můžu nechat auto zlikvidovat, odnést značky a odhlásit ho? Kontrolují úřady platbu pojištění. Auto je na pozemku překážkou a potřebuji se ho zbavit.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

doporučuji nechat auto ekologicky zlikvidovat, oba techničáky a značky spolu se dokladem o ekolikvidaci předat člověku, který je veden v registru i v TP jako vlastník...nebo od něj získat písemnou plnu moc a auto pak jeho jménem trvale vyřadit, ale tam, kd e je vedeno v registzru...registry vozidel jsou místně příslušné podle trvalého bydliště poslednho vlastníka, který je jako vlastník zapsán...

nejlepší řešení navrhuje NÚ. Je nejlevnější, pokud vozidlo nechcete na černo rozprodat na náhradní díly.

perke*
hodnocení

Auto mám z třetí ruky, původního vlastníka se nám nepodařilo vypátrat, nereagoval ani na dopis adresovaný na trvalý pobyt. Požadovali jsme kontakt právě ohledně odlášení a přepisu.

Pokud chcete, připravte si před sebe velký techničák a v 17 hodin mě najděte na ICQ 55180641

nespokojenyurednik

Jste schopen prokázat vlastnictví k autu kupní smlouvou s někým, kdo má také kupní smlouvu s původním člověkem, zapsaným ve velkém TP jako vlastník? Klidně se může jednat o řetěz kupních smluv...Pokud Vám auto prodal skutečný vlastník, který ale v registru jako vlastník zapsán není, nic to nemění na skutečnosti,že jste vlastníkem auta a vyplývají proVás všechny povinnosti, které Vám ukládá zákon...Pokud máte všechny kupní smlouvy, resp. řetěz kupních smluv a jste schopen je na úřadu předložit, zkuste zajít na dopravní úřad domluvit se s vedoucím, zda nas Vás auto zaregistrují i bez odhlášky, kterou původní vlastník neudělal...Váš problém to není, a auto jste nebyl legálně...Pak by šlo auto ekolikvidovat, s dokladem o ekolikvidaci zaregistrovat na sebe za 800,- Kč a následně trvale vyřadit. Vaším jménem, eko-daň přitom platit nebudete...Pokud Vám tady bude nějkdo radit, aby jste zfalšovasl plnu moc, klidně to udělejte a podvádějte, počítejte s tím, že na úřadu si pracovnice - pracovník vyžádá Váš občanský průkaz a Vaší totožnost si ověří..kdyby se v budoucnu něco v souvislosti s autem stalo, státní orgán si vás lehce najde...

Auto mohl také prodat někdo jiný, než vlastník zapsaný v registru, jeho příbuzný nebo kamarád, kterému auto půjčil a který potřeboval peníze..a to bez vědomí původního vlastníka...pod mediálním tlakem a tlakem hospodských keců o pokutách, penálech a exekucích mu může přeskočit v hlavě, myslím původnímu vlastníku, tak jako desítkám tazatelů do této rubriky, kteří se donekonečna vyptávajé, zda není lepší jít na policii a nahlásit tam krádež auta...Pak se z Vás stane zloděj...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]