Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prepis auta

Od: tir969 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám trošku specifický dotaz. Prodal jsem auto za hodně malou částku, kupní smlouvu jsem s pánem sepsal, bohužel jsem moc důvěřivý a dal jsem mu malý i velký technický průkaz s tím, že on si udělá pojistku a obratem mi pošle doklady od vozidla i s plnou mocí poštou, abych mohl vozidlo odhlásit. Samozřejmě se už neozývá. Tak se chci zeptat, jestli mám problém a jak bych měl dál postupovat

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Předchozí "radu" hodnotím jako špatnou.Je povinností prodejce nechat zapsat změnu ,v případě nesplnění hrozí až 50 000 kč pokuta.P případě,,že dpjde "žádost" o.příspěvek,(pokuta) stačí doložit nevlastnictví KS že za přestupek... nezodpovídám.
Jsou 2 možnosti-1.uhnat kupujícího a společně provést převod.2.-sám zahájit řízení o převodu, s tím,že kupující je na STK a dojde s doklady později.prohledejte poradnu,je tu hodně dptazů na toto.

radajz*
hodnocení

0x

Dobrý den, nejdříve musíte vy auto "odhlásit," aby ho on mohl přihlásit. Takže za normálních okolností má problém on. Ovšem je klidně možné, že to nejsou normální okolnosti a on ani nemá zájem auto napsat na sebe. Pokud způsobí nehodu a ujede nebo uteče, udělá přestupek nebo auto nechá zaparkovaný v rybníku, tak půjdou v prvé řadě po vás, jako po provozovateli. Pak bude na vás dokázat, že to byl někdo jinej.

Pokud tedy pán nereaguje na telefon, tak by mohla pomoci osobní návštěvu. Vzhledem k tomu, že máte smlouvu, tak jistě znáte adresu.

radajz, píše se rok 2016, "nejdříve musíte vy auto "odhlásit," aby ho on mohl přihlásit."takto určitě ne..

radajz*

Omlouvám se, pokud to je dnes jinak a já nemám aktuální informace.

Takže tzv. polopřepis, kdy se do TP uvádí, na koho bude vozidlo zaregistrováno, již neexistuje?

repkin*
15.08.16 12:32

hodnocení

0x

tir, bez kupce nic nezařídíte, úřady Vám nenapíši do dokladů, co byste chtěl, aby byl vlastníkem on.

Určitě problém řešte, jeďte za kupcem, jinak se problémů nezbavíte,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]