Nejste přihlášen/a.
Zdravím, musím se zeptat tady, protože na internetu nemůžu najít kloudnou odpověd.
Mám motorku a chci ji prodat a chtěl bych poprosit o postup, jak na to. Dejme tomu, že se mi ozve zájemce a bude ji chtít. Vyplním teda kupní smlouvu a jak dál? Díky
Také zdravím, nač v tom hledáte složitosti?
Někdo se vám ozve, že by měl zájem o vaši motorku,pak byste se měli sejít, zájemce by si měl motorku prohlédnout, společně vyzkoušíte, jak jezdí, sepíšete si potřebné věci do kupní smlouvy, i s podmínkami (např. že kupující zajistí STK), ceně a formě úhrady, pokud platí hotově, a je s motorkou spokojen, tak nic nebrání tomu, aby si ji mohl převzít. Předáte mu doklady, on si pak zajde na úřad motorku přihlásit a přepsat majitele, obdrží registrační značku případně se nechá ta původní, zaplatí poplatek a vy máte prodáno a on může jezdit.
Nevím, jestli narážíte na něco nového, co mi není známo a je to teď složitější, přecijen otec kupoval motorku už před nějakým časem, ale postup byl takový, jaký jsem vám popsal, tedy nic složitého, nehledejte problémy tam, kde nejsou.
Nedoporučuji ani Váš postup stejně jako postup psaný 1.rádcem!
Podáte inzerát,přijede kupec..prohlédne,projede stroj-BUDE-LI se líbit doplníte jeho údaje do KS(Vzor KS stáhnete na netu a doplníte data -své,a moto a posléze kupce)-Jméno,adresu a RČ .pak společně evidenční a opět společně na úřad zapsat změnu.K tomu je třeba OP obou osob (nebo PM jednoho na druhého ,neboi obou /prodejce i kupec/ na třetí osobu-TOTO nedoporučuji!) protokol o evidenční (nevím zda-li musí i na moto!) a ZK (stačí prodejce i když samozřejmě úředníci snaží aby měl nový kupec na sebe ,není ale nutno!)+ peníze na převod (OA je to 800,Moto asi 400kč? nwn).Jinak VŠUDE je to stejně platím jeden předpis pro celou ČR,ale varianta oba na úřad je NEJLEPŠÍ,pak se nemůže stát jak je to několikrát psán dotaz : "kupující na sebe nepřepsal ,co mám dělat ,přišla mi pokuta!" nebo "Prodejce nepřepsal a ani neposlal doklady-můžu jezdit na KS? nebo jak mám postupovat dál?"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.