Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Občasná závada dobíjení Felicia

Od: xstanax® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, nejde mi dobíjení u Felicie. Je to postupná záležitost, tak toto rozepíšu trošku podrobněji.

Začalo to někdy před rokem, kdy mi přestalo auto dobíjet při zvýšených otáčkách. To, když jsem jel prudce do kopce, kouknul na votmetr a hodnota dobíjení klesla až na 10 voltů. Byla to jen občasná záležitost, matně zasvítila kontrolka dobíjení, pak zhasla a byl nějaký měsíc pokoj.

Nedávno jsem musel jet opravdu rychle, a když jsem dojel, auto jsem nenastartoval, baterku jsem totálně vybil. Teď už je to špatné, zvýším víc otáčky a votmetr mi ukazuje 11,5V a při volnoběhu svítí kontrolka červeně naplno. Abych dojel a ještě mohl nastartovat, všechno vypnu(autorádio, větrák a někdy i světla), to je hodnota nabíjení kolem 11,7V.

Včera se mi stalo, že po ujetí 10ti km začalo dobíjení opět fungovat (13,5V při jízdě a 12,8V při volnoběhu). Dnes jsem dobil baterku a opět během cesty stejná závada.Dojel jsem s rozvícenou kontrolkou.

Teď jsem byl ještě zkusit nastartovat. Baterka 12,4V, při nastartování pořád svítila(volnoběh 12.0V), trošku víc jsem sešlápl plyn, zhasla a volnoběh 13,5V. Nerad bych měnil něco, co není potřeba a tak bych se chtěl zeptat nějakého odborníka, čím by to mohlo být?

Děkuji všem za odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fiser22*
hodnocení

1x

A regulátor napětí na alternátoru (případně uhlíky) jste kontroloval?

hodnocení

Zatím jsem neměl alternátor venku, chci to udělat zítra, mototechna je otevřená do 11hod. , tak potřebuji vědět co koupit, jestli to bude alternátorem nebo něčím jiným?

hodnocení

0x

Dej si zrepasovat alternátor. Ty hodnoty napětí, co uvádíš, jsou šílený. Napětí na svorkách baterie má být za chodu motoru, 14V. +-0.2V.

hodnocení

Pro mě není problém repasovat alternátor, ale musím opravdu vědět, jestli je to opravdu alternátorem. Proto chci poradit. Když koupím uhlíky a regulátor, bude to stačit? Diody budou v pořádku?

tomtom888

Pro mě není problém repasovat alternátor, ale musím opravdu vědět, jestli je to opravdu alternátorem.

Druhá část věty vylučuje tu první. :)

Protože pokud opravdu umíš repasovat alternátory, tak se nebudeš ptát na takovou základní věc.

hodnocení

No, nějak jsem to podcenil, myslím tím, že není problém vyměnit uhlíky a regulátor. Repase je něco jiného...Jde mi hlavně o to, abych nedělal zbytečné věci, aby nebyla závada mimo alternátor...

remisak*
hodnocení

0x

jmjm.cz/...

Mohl by to dělat regulátor napětí Měl jsem stejnou závadu

obrazky.cz/...

Regulátor napětí alternátoru Škoda Felicia

Občasná závada dobíjení Felicia
hodnocení

Kolik asi stojí regulátor napětí?

fik
hodnocení

0x

Pokud je to magneton tak vyměň regulátor. Ale pozor,kup zásadně originál,s těmi čínskými jsou problémy. Vypálená dioda se chová jinak,hodnota dobíjení je dobrá,ale alternátor kvílí a při zvýšených otáčkách svítí kontrolka. Pokud už je alternátor hlučnější,bylo by možná od věci vyměnit ložiska,než se začnou sypat. Přebrousit sběrací kroužky,omrknout diody. Takový poloviční repas pokud chceš to auto provozovat i nadále,alternátory na feldě zlobí pokud mají více najeto

hodnocení

Díky, tak zítra koupím regulátor napětí, to je ta snadnější varianta na výměnu a uvidím...

hodnocení

0x

Podobně vypadá, když se povolí šroubky usměrňovacího můstku.

adam20
hodnocení

0x

Regulátor napětí nebo uhlíky na něm, koukni na ty uhliky, jestli bude jeden nějak znatelně kratší než druhej, tak srovnat na soustruhu kroužky na rotoru alternatoru.

hodnocení

Byly to opravdu uhlíky na regulátoru napětí, jeden byl úplně sjetý. Mototechna zavřená, upravil jsem jeden, co jsem měl a zdá se, že bude všechno ok. No, do té doby než se zase oddělá. Ale aspoň vím, čím to je a nemusel jsem kupovat celý regulátor...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]