Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ojete auto

Od: mon* odpovědí: 21 změna:
Dobry den, udelala jsem ridicak a zajimalo by me za kolik nejlevneji jde koupit ojete auto? A co vsechno je k tomu potreba?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejlepší bude, když se obrátíte na nějakého známého, kamaráda, který vám poradí a třeba i posoudí, jaké auto je vhodné. Ono někdy nejlevnější vyjde nakonec nejdráž.

krtek*
hodnocení

0x

když to řeknu s nadsázkou tak peníze, řidičák...

kupte si nějakou felici..peněz moc nestojí..motor je skoro nesmrtenej..náhradní díly levné a údržba také...

auto: 10.000,-

stk (převod) myslím, že 750,-

přihlášení: 800,-

pojistka: tipuju na tu 1,3 tak 1500,- ročně

benzín: XX ,-

doplněno 12.08.16 14:48:

na eko daň jsem zapomněl.. to je fakt

Krtku-žel ale s výší PR se pleteš! Např můj syn -by za malé auto (peu 106; 1124ccm/40kW ;město 30 000 obyvatel věk 22 roků)a asi jedno nejlevnější bylo za cenu kolem 7000kč (auto je na mne ale ppže je jiný řidič tak platí kolem 4000 a já za svoje (1,8 a 81 KW max bonus a věk .54 jen 2600 ročně a le minus 500 kč za připojištění skel!) Je fakt ,že poji. to má každá nastavena jinak-někde kubatura,někde výkon nebo oboje a výši ještě navyšuje velikost sídla atd ale pro nové řidiče pod nějaké minimum kolem 4000 kč/rok PR nebude

mon*
hodnocení

ale tak treba do tech 20 000,- by se dalo sehnat slusne zachovale auto, nebo ne?
repkin*
12.08.16 14:24

ne :)

fik

Záleží co si pod tím slušné představuješ,ano za 20 tisíc seženeš slušnou felicii. Ale ne třeba slušnýho bavoráka,i když se za tu cenu taky prodávaj. Zatímco felicie za 20 tisíc bude auto které ještě něco odjezdí pokud se nenecháš při koupi totálně odrbat,bavorák za 20 tisíc se za rohem rozsype a bude požadovat opravu za dvojnásobek pořízovací ceny

mon*

Tak samozřejmě, že by mi uplně bohatě stačila felicie.. :)

hodnocení

0x

ojetý auto je velkej žrout peněz ,záleží co si chceš pořídit za značku a motor a rok výro,nejdřív cena vozu,pak cena pojistky,něco stojí přihlášení pak eko dan,dál se po dvou letech dělají prohlídky na stk

do toho náká ta ůdržba -olej,rozvody,brzdy vejfuk

potřebuješ zimní a letní gumy

já tvrdim že když se pořídí auto je třeba mít 15-2O tisíc bokem na prvotní ůdržbu

nejlevněji můžeš pořídit auto i za flašku rumu ale to bude šrot

slušnou felicii tak kolem 20 tisíc,

kolik máš na vůz našetřeno?

mon*
hodnocení

zatim tak 5 tis... ale auto bych si kdyztak(pokud vubec) kupovala az pristi rok.. a znacku nejspis nejakou tu felicii..

to je na koupi a provoz auta zatim málo

já třeba když sem přítelkyni scháněl první auto tak sem sehnal posledního favorita už s motorem s felicie byl v supr stavu,jezdil parádně nebyly snim víceméně žádné problémy a dohnal sem ho tehdá za 15 tisíc a měli sme ho 6 let než sme ho prodali

na to se naučit jezdit ideální auto a jezdilo se snim po celý republice

v klidu bych se poohlížel a s koupí nespěchal felicie se dá sehnat v pěkným stavu akorát nesmíš koukat po bazarech a překupnících

hledej třeba na felicia klubu občas se stane že tam někdo prodává svůj vymazlenej kus

chce to nespěchat *palec*

mon*
hodnocení

jo, ja si klidne pockam a pristi leto si vydelam jeste dalsi penize :)

mzxy*
hodnocení

0x

stačí mít peníze

mon*
hodnocení

no tak to je jasny, ale tech penez moc neni..
krtek*

jedna poučka říka... "pokud to má kola nebo kozy, jsou s tím jenom problémy" :) tak na ty problémy ještě musíš vydělat ;)

hodnocení

0x
V dnesni dobe doporucuji aspon 50k , koupit za par kacek fabii nejlepe 1,4ku kratkou. Servis ti udela kde kdo , za par kacek.
doplněno 12.08.16 15:45: Za 5k. To mate na taxik , nebo pujcovnu aut. Nebo carshare v praze.
krtek*

nechci podceňovat slečnu, ale myslím, že tolik asi nebude mít..když nyní má 5k...pochopil jsem to tak, že chce své první levné auto

mon*

vždyt píšu, že si chci vydělat ještě víc... :)

asd1
hodnocení

0x

Stačí vyznat se a umět hledat. Dá se sehnat pojízdné i za odvoz.

Ovšem kdo chce opici, musí mít i na banány. 5k je hodně málo - přepis, pojištění a je to fuč, na palivo nezbyde...

mon*

Ano chci své první auto.. tech 5 tis mám ted, ale plánuju si ještě vydělat.. takže bych mohla mít tak cca 20 tisíc...

krtek*

s 20k se dá už operovat..ALE...nesmí se čekat žádnej zázrak..

repkin*
hodnocení

0x

Podívejte se na sbazar.cz, bazos.cz, hyperinzerce.cz, případně i po autobazarech (tam bývají auta dražší, jelikož si bazar bere provizi). Ať máte přehled co se jak pohybuje a jak co vypadá. Skutečně nejlevnější a pro mechaniky asi nejjednodušší opravy jsou na Felicii. Být Vámi, tak koupím toto auto na rozježdění, pokud ho nabouráte, zničíte apod. nebude Vás to tolik mrzet a časem si koupíte něco lepšího a už budete umět líp jezdit. Já si jako první auto koupil Fabii. hodně jsem do ní nainvestoval, dneska mám silnější Oktávku a jsem naprosto spokojený. Vím, že kdybych si jako první auto koupil to co mám dnes, tak bych se v ní asi zabil, takže jsem rád, že jsem si to nejdřív osahal na slabším autě. Taky jsem zjistil, že pokud člověk dělá v autě p*čoviny, stojí to pak nemalé peníze (což ale u té Feldy nebude zas tolik). Každopádně sebou vezměte někoho, kdo autům trošku rozumí. Co vím (ale nevím, za jakých podmínek), tak třeba v originál Škoda autosalonech dělali, že když si koupíte od někoho Škodovku, můžete si jí od nich nechat prohlédnout, oni Vám řeknou, co tam je za závady a kolik bude oprava stát (např. přední ložisko na Fabii s ABS 3.000,- ve Škodovce, to samé na internetu 800,-Kč u obojího + práce).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]