Zdravim, chci se Vas zeptat, kolik si myslite, ze dokaze tento motor nalitat km pri dobrem jezdeni? Mam moznost mit auto od znameho, ale ma uz 290 tisic nalitano. Diky za info
No vidíš to a já ho mohu jen vynachválit. Nalítal jsem s ním od 80tis. do 250tis a jediné co jsem krom oleje musel vyměnit byl alternátor, jo a rozvody, ale to je samozřejmé. Jinak bezva auto, spotřeba super a ten zvukový projev, který spousta lidí haní, se mi moc líbil, byl to takový červený traktůrek . Zmetek je 3válec HTP benzín, ale v naftě jsem si ho pochvaloval. Výkon mi stačil, nejsem chvátal, byla to ta střední verze myslím 57kw a v poho... Při 290tis. tak to už nevím, záleží dost jak se bývalý majitel staral a měnil včas olej, pak bych tomu motoru věřil.. doplněno 11.08.16 15:55: A tipnul bych ho že 400tis. dá. Takový auta spíše odejdou na něco jiného než motor. Jak je to staré? 10-13 let? No a jak dlouho ho plánujete mít? Dalších 10 nebo 20 let? Ne..to nepůjde, takže když s ním najedete 10tis. ročně tak za deset let bude mít krásných 390tis. ale zbytek už rozpadlý z koroze. Takže bych spíš koukal i na celkovou kondici a nestrachoval se moc o motor. Ale záleží jaký roční nájezd plánujete...
vernon
Takový výkřik do tmy umím taky... Je to nekultivovaný motor, ale nespolehlivý není.
Ty starší litinové motory koncernu VW, ať už vznětové nebo zážehové, vydrží při dobrém ježdění a údržbě kolem milionu kilometrů do první generální opravy. VW počítal s celkem dvěma generálními opravami, takže teoreticky by měl dokázat najet zhruba 3 miliony kilometrů.
Ten 1.4 TDI má ale těžší podmínky (je slabý, trpí vibracemi, má PD vstřikování), takže právě u něj bude dost záležet na tom, jak se s ním jezdilo a jak se servisovalo. Většinou nejdříve odejde turbo a vačková hřídel.
nebal bych se toho.. záleží jak to bylo sevisováno .. ja jsem s nim najel 100tis a ana motor jsem nesahl.. a určitě to bude mit najeto 300+.. chce to zkontrolovat a uvidi se.. samozřejmě vždy se muže něco pokazit
martinjuricek
díky za postřehy auto budeme brát, má komplet servisní historii ve škoda servise, jezdilio se spíš velké trasy v zahraničí. Díky
krtek*
bez ohlednu na to co je v autě za motor..já osobně se nedívám po ničem co má nalitany víc jak 130tis...každý jsme ale jiný
Proc? Motor najede v pohode 500k km. Lepsi delsi trasy v kuse , nez skakacky do kaufu a zpet. Ktomu ma celkovou historii auta a vi , ze to neni stocene. Takze radeji stocenku 130k km , nez poctive kilometry? Ktomu nikdo nemuze verit , ze si nekdo kupuje auto a najede 5tisic km za rok. Auto ma jezdit , ne stat pred barakem , jezdit furt se studenym motorem a olej menit raz za cas. Jak to delaj duchodci. Ten motor pak vypada. Ktomu hlavne u dieslu po 130k km zacina nejvetsi servis. Proto se banda a firmy toho zbavuji. Protoze je lepsi treba auto co ma 200k km , proto jiz ten nejvetsi servis ma za sebou a spadbe dost cena auta.
to je prostě ta mentalita... jako já se občas docela směju jak vidim nějake koncernové auto které má udajně najeto 150 tis a manžeta na řadičce je na sračky.. to bud si o to někdo brousil nehty nebo to má minimalně 2x tolik na hrbu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.